Szép emlék.

Egy adományboltba rengeteg holmit bevisznek, a ruhaneműktől a használat cikkekig. Egy Wellingborough-i jótékonysági üzletben azonban egy szép napon egészen szokatlan dolog, egy esküvői fotó bukkant fel.

Viktroia Brice szortírozás közben találta meg a fekete-fehér képet. A nő abban a reményben tette fel a Facebookra a fotót, hogy előkerülnek a jogos tulajdonosok, akiknek visszajuttathatja a fontos emléket.

Fotó: ESTHER GREENWOOD

John és Margaret Lawes lánya rögtön jelezte, hogy ez a szülei esküvői fotója. A pár 1965. augusztusában a Queensgrovei metodista templomban kelt egybe. A fotó a ceremóniát követően, az utcán készült róluk.

Fotó: ESTHER GREENWOOD
Fotó: ESTHER GREENWOOD

A Lawes házaspár most, 57 évvel később még mindig nagy szerelemben és boldogan él. Margaret 80 éves, férje John, pedig már a 83. évét is betöltötte.

Fotó: ESTHER GREENWOOD

Az ifjú férj az esküvő idején angoltanárként dolgozott, míg menyasszonya, Margaret ápolónő volt. Később a házaspár Nigériába ment egy misszió részeként és magukkal vitték a csecsemő Esthert is. Az elsőszülött lányukat még 3 gyermek követte.

Fotó: ESTHER GREENWOOD

Azt homály fedi, hogy a kép végül milyen úton jutott az adományboltba. Mint kiderült, az idős apa gyakran visz adományokat üzletekbe, de ő sem tudta elképzelni, hogy miként került volna közéjük ez a kép. Most mindenesetre nagyon hálásak azért, hogy visszajutott hozzájuk és segített nekik felidézni azt a régi, különleges napot.