Kiállták az összes próbát.

Különleges szerelmi történet járta be a sajtót: az angol lány, June Tull 18 éves volt, amikor megismerkedett a 25 éves Heinz Fellbrich-kel. A gond csak az volt, hogy országaik épp hadban álltak egymással, a fiú német katonaként hadifogságát töltötte a lány szülőhazájában, Angliában.

1947-ben Fellbrich egy Southampton-i hadifogoly tábor lakója volt, ahol előregyártott házakat készítettek, June pedig egy szeszesitalokat palackozó üzemben dolgozott. A lány látta a munkába masírozó foglyokat és megakadt a szeme a fiún. „Láttam a kerítés másik oldalán és azt mondtam a barátnőmnek: ’Nagyon jóképű, tetszik nekem.’  A barátaim valahogy elintézték, hogy tudjunk beszélni. Nagyon sajnáltam őt és arra gondoltam, talán felvidíthatom, ha elhívom sétálni a következő vasárnapra.”

Minden nap munka után alkonyatig elengedték a katonákat, a fiú pedig örömmel tartott a lánnyal – rövidesen fellángolt köztük a szerelem.

Heinz-nek azonban viselnie kellett az egyenruhát és a jelet, így nem tudtak észrevétlenül találkozgatni.  A villamosra sem szállhatott fel a fogoly, de a lány apja megengedő volt, néha kölcsönadta az öltönyét, így egy kicsit szabadabban közlekedhettek.

Fellbrich ejtőernyősként szolgált és 1945-ben esett fogságba. Így emlékezett a kezdetekre: „Lenyűgözően izgalmas volt. A kerítés alatt bújtam ki éjjel, hogy lássam June-t. Néha elkaptak, és elzártak 1-2 napra, de még így is megérte. Őrülten szerelmesek voltunk egymásba!”

A szerelem hamarosan komolyra fordult, kiderült, hogy egy új élet készülődik.

June édesanyja a frigy ellen volt, azonban ez nem hogy nem választotta szét a szerelmeseket, de meg is erősítette az érzéseiket. A házasságot mindenki más is ellenezte, a lányt még barátai is próbálták lebeszélni arról, hogy az ellenséggel kösse össze az életét. A fiatalokat mindez nem érdekelte, 1947 augusztusában egybekeltek, miután hivatalosan is engedélyezték, hogy a házasság megköttethessen (ők voltak az első ilyen páros, akik erre engedélyt kaptak). A nászéjszaka nem telt túl romantikusan, az ifjú férjnek ugyanis vissza kellett mennie a táborba, miután megtörtént a kézfogó.

A foglyot végül az első gyerek születése után engedték el végleg.

June-nak még azután is meg kellett küzdenie a választottjáért. Számos gyűlölködő levelet kapott, de az utcán is sokan piszkálták: „Az angol fiúk nem elég jók neked?”

A párnak 6 gyermeke, 12 unokája és 15 dédunokája született, és 2007-ben ünnepelték a gyémántlakodalmukat.

Később az egyik unokájuk írta meg, hogy a boldog, hosszú házasságukat követően előbb Heinz ment el, majd kevesebb, mint 2 évre rá követte őt June is.

Forrás: www.dailymail.co.uk