Mindenki jól járt.

Amerikában óriási hagyománya van a halloweennek, ilyenkor a gyerekcsapatok útra kelnek és ’csokit vagy csalunk’ felkiáltással kopogtatnak be a házakhoz. Az édességgyűjtő körutak mellett tarolnak a jelmezes bulik is, tucatnyi pók, denevér, zombi, csontváz szaladgál ilyenkor az utcákon.

Egy texasi idősek otthonában gondoltak egy nagyot, és arra jutottak, hogy ők is szeretnének részt venni a halloween körüli őrületben, méghozzá úgy, hogy minél több gyerekarcra csaljanak mosolyt.

Egy ilyen intézmény nem az első, ahova a gyerekek bekopognak, de megfelelő hírveréssel sikerülhet elérni, hogy őket is felkeressék – gondolták a lelkes szeniorok. A magányosan élő idősek felhívást tettek közzé az interneten, hogy cukorkákat, csokikat gyűjtenének a gyerekek megajándékozására. A Facebookon megjelent poszt után ömlöttek a drazsék, bonbonok, csokik, gumicukrok a Websterben működő intézménybe.

Amikor az adományok készen álltak, újabb fotó került fel az édességtengerről, jelezve, hogy ezzel várják a gyerekeket egy kis ’csokit vagy csalunk’ körre. A lakók ugyanis hiányolták a halloween szellemét, a készülődés izgalmát, az örömszerzés lehetőségét. Nem kellett sokat várniuk, a gyerekek és szüleik özönlöttek a megadott helyre.

Az eseményre végül több mint 5000-en jöttek el!

Annyira jól sikerült a rendezvény, hogy az idősek feltétlenül hagyományt szeretnének teremteni és jövőre is várják majd a gyerekeket. A boldog arcokat elnézve megállapíthatjuk, hogy az ilyen kezdeményezésekkel mindenki jól jár, a szeniorok és a gyerekek egyaránt.

Képek: HeartisCL