Nagybetűs Tanár.

Emlékszel még a kedvenc tanárodra? Egy karizmatikus oktató akár a pályaválasztásunkat, az egész életünket meghatározhatja. Felnyithatja a szemünket, finoman terelgethet, példát mutathat, megszerettetheti velünk a tantárgyát. Szerencsére még ma is léteznek zseniális tanárok!

Dr. David Wright alighanem pont ilyen. Az amerikai fizikaprofesszorról ez egyik tanítványa töltött fel egy videót a Twitterre, amely bemutatja, hogy a férfi mi mindenre képes azért, hogy a hallgatóknak megmutassa a tantárgya szépségeit.

A felvételt már több millióan nézték és osztották meg, vírusként terjed az interneten. A 70-es éveiben járó (de igen fitt és mozgékony) professzor gyújtogat, ugrál, gördeszkázik, fut az óráin. Sőt, az egész osztálynak jégkrémet készít folyékony nitrogénnel, ha épp így tudja szemléletessé tenni a fizikai folyamatokat.  A szívet melengető összeállításon mindenféle őrültséget bemutat, hogy bebizonyítsa, a tudomány érdekes. Nyilvánvaló, hogy a tanár maga is nagyon élvezi ezeket az órákat, a tanítást. Nem csoda, hogy a tanítványok is rajonganak érte: az órákon sok a nevetés, jókedv uralkodik, nem stressz és rettegés.

Az egyik hallgató, Erica, a montázs sikere után a professzornak is elárulta, hogy az internet sztárja lett, és mindenki rajong a videóért. A tanár úr pedig csak ennyit válaszolt: „Ez egy fantasztikus szemeszter volt, mert fantasztikus hallgatóim voltak.”