Az álmok egyszer valóra válnak.

Az I. világháború végén Amy Hawkins olyan volt, mint a legtöbb brit 7 éves kislány: imádott énekelni és táncolni. Tinédzserként arra vágyott, hogy előadóművész legyen.

Az álma majdnem valóra vált, egy darabig táncos műsorral járta az országot, azonban az édesanyja berekesztette a mókát, ő ugyanis nem tartotta megfelelő foglalkozásnak ezt a ’bohóckodást’.

A Walesben élő asszony azóta 110 éves lett. Most pedig úgy tűnik, hogy eljött a pillanat, hogy az egész világ megismerje.

Az idős hölgy szerető családja körében tölti a mindennapjait. A 4 generációs családban unokája, Hannah Freeman és az ő 14 éves fia, Sacha is rengeteg figyelmet fordít rá.

A família elmesélése szerint Amy állandóan énekel. „Olyan, mint egy óra, ha egyszer felhúzzák, nem áll le. Egyre csak kérdezgeti: ‘Szeretnétek még egyet?’ – mesélik az utódok.

A család a karantén idején még több időt töltött együtt. Mély szeretet van a dédunoka és a Dédi között is, dacára a majdnem 100 évnyi korkülönbségnek.

Amy 110. születésnapján éppen Sacha volt az, aki rögzítette, amikor a Dédi kedvenc dalát, az ’It’s a Long Way to Tipperary’-t énekelte. A nóta 1912-ben íródott, az I. világháború során kedvelt volt a masírozó katonák között. Amikor Hannah viccesen megjegyezte, hogy fel kellene tenni a felvételt a TikTokra, még senki sem gondolta, hogy a bájos előadás villámgyorsan eléri a 100 000 megtekintést. A kis videó szinte letarolta a közösségi médiát, rengeteg hozzászólást kapott, sokan könnyekben törtek ki, számos felhasználó nosztalgiázott a saját családjáról a felvétel láttán.

@sachafreeman0My great grandma enjoying her birthday #fpy #foryoupage #old #supergran #uk #1911 #birthday #song #music #old #oldestontiktok #wales #celebrate #tea♬ original sound – Sacha Freeman

Nos, vannak utak, amelyek hosszabbak, mint a többi. De az álmok egyszer valóra válhatnak, ha elég kitartóak vagyunk.