Kitartó diák.

Ha nem adjuk fel, egyszer elérhetjük a célunkat, akárhány évesek is vagyunk. A 88 éves Rene Neira például annak idején háttérbe szorította a tanulmányait, hogy a családjára és banki karrierjére koncentráljon. Most viszont elérkezettnek látta az időt a befejezésre, megszerezte közgazdasági diplomáját a texasi San Antonio Egyetemen.

A városi és gazdasági fejlődés mindig is nagyon érdekelte a férfit. Az 1960-as években számos érdekérvényesítő tevékenységben vett részt, gyűléseken, felvonulásokon volt jelen és bekapcsolódott a helyi önkormányzat munkájába is.  Innentől kezdve pedig célkitűzése volt, hogy gazdasági területen diplomát szerezzen.

Rene még az 1950-es években kezdte volna az egyetemet, de hamar megházasodott és családot alapított, így a tanulmányok egyre tolódtak. Később többször nekirugaszkodott: a 80-as, 90-es és a 2000-es években is megpróbálta befejezni a szemesztereket. Végül a vicces helyzet állt elő, hogy az unokájával együtt fejezte be a tanulmányait.

Közös óráik ugyan nem voltak, de az előfordult, hogy a kávézóban összefutottak vagy egymás mellett tanultak a könyvtárban. Salazaar kommunikációt tanult ugyanitt és bevallása szerint hihetetlen élmény volt a saját nagyapjával együtt végezni az egyetemet.

A papa idős kora ellenére keményen tanult, pedig hallásproblémákkal is küzd, sokszor tömegközlekednie kell, ráadásul óriási energiabefektetést igényel, hogy a folyamatosan változó közgazdaságtannal lépést tartson. Ennek ellenére mindig volt véleménye és az is előfordult, hogy a tanár őt kérte meg, hogy beszéljen egy múltbeli eseményről, a korábbi gazdasági viszonyokról. Jelenléte motivációt és inspirációt adott a diákoknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Melanie Salazar ♡ (@melaniesalazara) által megosztott bejegyzés

Mindezek ellenére a szükséges krediteket végül nem tudta Rene megszerezni, mert súlyosbodtak az egészségügyi problémái, sajnos most már végstádiumú beteg.  A család arra kérte az egyetemet, hogy honorálják az idős férfi erőfeszítéseit, Rene így megkapta a tiszteletbeli diplomát. A família meghatottan élte át a nagy pillanatot, hogy a nagypapa kézhez vehette az oklevelet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Melanie Salazar ♡ (@melaniesalazara) által megosztott bejegyzés