A mokaszint egy szűkebb réteg kedveli, valószínűleg a tévesen elterjedt hírneve miatt. Ez onnan jöhetett, hogy régen szinte egyáltalán nem lehetett kapni hazánkban igazán stílusos mokaszint. Napjainkban viszont ezerféle arca és formája létezik ennek a rendkívül kényelmes lábbelinek.

Mokaszinok és loaferek – miben különböznek?

A mokaszint gyakran keverik a loaferrel. Az egyik általában egy puhább, vékonyabb talpú cipő, ez a mokaszin, a másik pedig egy merevebb félcipő, aminek a felsőrésze is általában keményebb bőrből készül, ez volna a loafer. A mokaszint azonban hasonlóan viselhetjük, mint a loafert, csak még több mindenhez tudjuk hordani. A mokaszin ugyanis inkább egy lazább, pihenősebb stílust jelent a loaferrel ellentétben. Ugyanakkor érdekessége, hogy például egy zakós megjelenéshez ugyanúgy viselhetjük, a hanyag elegancia jegyében. Különösen igaz ez az olyan nagy márkák kínálatára, mint a Boss vagy a Calvin Klein. Viszont arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy manapság már igen gyakori az átmenet a két típus között. Vagyis egyaránt találunk mokaszin jellegű loafert, és loafer jellegű mokaszint is.

Mivel tudjuk viselni a mokaszint?

A mokaszint egy vérbeli nyári lazulós lábbeli. Nagyon kényelmes és rendkívül univerzálisan viselhető. Az elegánsabb darabokat, ahogy szó volt róla, zakóhoz és chinóhoz is bátran felvehetjük. Ugyanakkor az ilyen mokaszinokat rövidnadrághoz is nyugodtan hordhatjuk. A mokaszin egész nyáron viselhető. A hordási módja annyit jelent, hogy nem veszünk hozzá zoknit, vagy csak titok zoknit viselünk. Ugyanis a mokaszin tulajdonképpen egyfajta zárt szandálnak feleltethető meg. A minőségi bőr darabok pedig rendkívül jól bírják még a strapát, ezért kiváló választás városnézésekre, fesztiválokra és a városi hétköznapokra is. A mokaszin minden szetthez ad egyfajta nyárias eleganciát. Ezért ha épp inget szeretnénk hordani, de a megszokott cipő már túl meleg hozzá, a mokaszin tökéletes választás lesz. Ezt a cipőt ráadásul szinte mindenféle árnyalatban megtaláljuk, és ha valóban fel akarjuk kicsit pezsdíteni a szettünket, bátran válasszunk akár élénkebb színeket is. Például egy zöld mokaszin ugyanúgy jól mutat a megszokott világos ing-chino kombinációkhoz, ahogyan egy barna vagy egy fekete cipő. Viszont ezek az élénkebb színek sokkal nyáriasabbá teszik a megjelenésünket, főleg ha egy színben hozzá passzoló inget választunk mellé. Hol találunk ilyen színes mokaszinokat? A MODIVO kínálatában a legnagyobb márkák mokaszinjait tudjuk kiválasztani sokféle színben és stílusban. A https://modivo.hu/c/ferfiak/cipok/mokaszinok linkre kattintva érjük el.

Mokaszin hűvös időben is

Hazánkban nem ritka, hogy még a nyári napok is hűvösebbek lehetnek a megszokottnál. Viszont ez ne tántorítson el minket a mokaszin viselésétől. A mokaszin jól védi a lábakat, elég ilyenkor egy hosszú nadrág és egy stílusos vékony nyári bőrdzseki hozzá, hogy tökéletes hűvös időre való szettet kaphassunk. A MODIVO webáruházában pedig a legtrendibb márkák férfi és női bőrdzsekik széles választéka vár minket olyan bőrdzsekikből, amiket tökéletesen tudunk nyáron is viselni, például egy nyár esti találkán vagy teraszos összejövetelen.