Anyai ölelés.

Li Jingwei 37 éves. A Kínában élő férfi régóta tudja, hogy 4 éves korában elrabolták, de mindeddig sikertelenül nyomozott az igazi szülei után. Bár az évek során DNS teszttel, kérdezősködéssel is próbálkozott, nem bukkant rájuk. Végül kétségbeesésében emlékezetből rajzolta le gyerekkori faluját, hátha közelebb jut a megoldáshoz.

Noha a rajz nem túl sok információt tartalmazott, ezúttal mégis sikerrel járt. December 24-én egy applikáció segítségével töltötte fel a skiccet, amely mellé leírta, hogy egykori otthonát és szüleit keresi. Nem sok információval rendelkezett, mindössze arra emlékezett, hogy egy kopasz szomszéd csábította el, majd adott rajta tovább. A rajzon csak néhány dolog látható: egy épület, amit a fiúiskolának vélt, egy kis tó, és egy bambuszerdő. A rendőrségnek mégis sikerült egy kis falut és egy asszonyt beazonosítani, akinek akkoriban tűnt el a gyermeke.

Miután a DNS tesztek is alátámasztották a feltételezést, anya és fia 33 év elteltével, január 1-én végre megölelhették egymást. A könnyek között lezajlott találkozóról videófelvétel is készült. Kiderült, hogy az 1989-ben elrabolt fiút egy 1800 km-re élő családnak adták el.

Kínában sajnos a mai napig rengeteg gyerek esik az emberrablók áldozatául. Az ázsiai társadalom nagyra értékeli a fiúgyerekeket, ezért sok kisfiút visznek el, majd más, távoli családoknak adják elő őket. Becslések szerint évente kb. 20 ezer gyerek esik az emberkereskedők áldozatául