Jó helyre született jókor, vagy az életmódja teszi?

Az egész világ felkapta a fejét, amikor kiderült, hogy Chuando Tan 1967. március 3-án született. 52 éves és így néz ki. Akár a saját fia is lehetne a képek alapján.

Miután felocsúdtunk a csodálkozásból, járjunk kicsit utána, hogyan is csinálja. Azonkívül, hogy nyilván nem a magyar valóságba született és nem abban cseperedett fel, sok múlik a géneken és az életmódon is.

Szingapúrban született és él, ahol közismerten jó a levegő, jó az orvosi ellátás és jó minőségű termékeket lehet kapni. Ez azért máris jobb alapot szolgáltat a sokáig tartó fiatalságnak.

Chuando szerint az ember egészsége és megjelenése 70%-ban azon múlik, hogy hogyan táplálkozik, 30%-ban pedig azon, hogy mennyit edz.

A reggelt 6 tojással indítja, amiből csak 2 sárgáját fogyaszt el a koleszterin miatt, hozzá egy pohár tejet, néha pedig avokádóval és bogyós gyümölcsökkel dobja fel a reggelijét. Napközben csirkét eszik rizzsel, grillezett zöldségeket és hallevest; gyengéje a fagylalt, de szigorúan csak a délelőtti órákban enged a csábításnak. Nem iszik sem kávét, sem teát, sem alkoholt, viszont sok vizet igen. Kerüli a dohányzást és vacsorára salátákat eszik.

Napi másfél órát szán edzésre. Ebben olykor erősítő és/vagy kardio edzés van, de sokat sétál és úszik is.

Olyan munkát végez, amit szeret. Korábban modellkedett, majd énekes lett, de ez utóbbi karrier nem tartott sokáig. A fotózásban találta meg önmagát, jelenleg is azzal foglalkozik.

Rendszeresen használ zselés arclemosót és hidratáló krémet. Sokan vádolták meg, hogy plasztikai sebészek keze munkája a külseje, de elmondása szerint egy ajándék botox kezelés után soha többé a közelükben sem járt. A haját viszont festi, mert őszülni azért ő is őszül már.

Este 11 előtt mindenképp lefekszik aludni úgy, hogy előtte 5-6 órával már nem eszik és másnap korán kel.

Szerinte ennyi a trükk. Valóban ennyi lenne?

Forrás: Reader’s Digest

Képek: Instagram/Chuando