Téli csendélet.

Az a reggel is úgy indult az amerikai Tammy Shriver számára, mint a többi: felkelt, kinyitotta a szemét és az ablakon át kinézett a téli kertbe. Kinn azonban nem csak a hólepte földet és a kopár fákat látta, de az egyik ágon egy egészen különös ’élőlényt’ is: egy jégből formált alakot.

A tetőről származó hó olvadt meg és a víz alácsorgott az egyik ágra. Ott újra megfagyva olyan alakzatot hozott létre, mintha egy gyönyörű kolibri ülne az ágon.

Pont úgy fest, mint egy madár – ez volt a nagymama első gondolata. És mivel egy modern nagyiról beszélünk, már hozta is az okostelefonját, hogy lencsevégre kapja az ’állatot’. Fotózott bentről, majd kintről is, igyekezett minél jobb képeket csinálni a jégmadárról.

Még a 6 éves kis unokáját, Kaylinnt is megkérte, hogy ne egye meg a képződményt (mert ahogy a világon mindenhol, úgy a tengerentúlon is szeretnek a gyerekek jégcsapokat szopogatni).

Sajnos a jégalakok nem tartanak örökké. A napsugarak hamar megolvasztották a kolibrit és alaktalanná vált a madár. A képek segítségével azonban mi is láthatjuk!