Egyre több embert sújt a folyamatos fáradtság.

Ez megjelenthet akkor is, ha látszólag nincs különösebb oka és nem húzódik mögötte betegség. Több, mint egy év távlatából elértük, hogy nemes egyszerűséggel belefáradtunk a járványba. Koronavírus folyik a médiából, a közbeszédből, és lassan a csapból is, az állandó félelem, feszültség, aggodalom, fásultság követeli a jussát, megjelent az úgynevezett pandémiás fáradtság.

A megváltozott körülményeink és életritmusunk az alvásunkra is kihat, a bezártság, a frusztráció, a stressz egyre jobban nyomot hagy a mindennapjainkon. Ha nem alszunk eleget és főleg nem elég jól, annak egyenesági következménye, hogy napközben is nyomottak legyünk.

Hogyan vészeljük át ezt a nehéz időszakot ép ésszel?

Próbáljunk kialakítani egy napi rutint

Akkor is, ha megváltoztak a munkakörülményeink, a hétköznapjaink, vagy épp a kapcsolataink. Legyen a napunkban pár fix pont, amihez tartjuk magunkat, ez hozzásegít némi stabilitáshoz.

Figyeljünk az étkezésünkre!

Ne együnk túl későn, se unalmunkban. A folyamatos nasizás nem csak az alakunkon fog meglátszani, de plusz terhet ró a szervezetünkre is.

Igyunk elegendő folyadékot!

Főként vizet természetesen. Erősen visszafogva a koffein és alkohol fogyasztását.

Mozogjunk többet!

Akár a négy fal között is átmozgathatjuk a porcikáinkat, de egy kisebb séta a környéken is csodákat tehet az első napsugarakban fürdőzve.

Ezek banálisan egyszerűnek tűnnek, mégis nehezebben figyelünk oda az elemi apróságokra, ezért érdemes tudatosan energiát fordítani rá a saját érdekünkben!

Forrás: Metro