Sokszor okoz fejtörést a tökéletes ajándék kiválasztása szeretteinknek, pedig sokkal egyszerűbb, mint hinnénk.

Mivel az ajándékozásnak az örömszerzés a célja, a legfontosabb kideríteni, hogy mire vágyik igazán a szerettünk. A hetedik kerámiakészlet vagy a szúrós, ronda sál helyett tényleg érdemes olyasvalamire áldozni, aminek az ajándékozott valóban örül és nem a csalódottságát próbálja egy kényszeredett mosollyal leplezni. Már nincs mindenhol ajándékozás a felnőttek között, de ahol van, ott sem feltétlen kérdezik meg az érintetteket, mit szeretnének. Mi megkérdeztük! A teljesség igénye nélkül következzen egy lista, ami nem reprezentatív, de mégis hasznos, mert kiderül belőle, mi az, amire sok nagyszülő az elmondása szerint igazán vágyik:

Minőségi együtt töltött idő

Olyan egyszerű és mégis hatalmas ajándék számukra! Szeretnének a gyermekeikkel, unokáikkal tölteni az időt úgy, hogy azok nem nyomkodják a telefonjukat. Együtt enni, inni, beszélgetni, nevetni, ölelni, játszani. Körbeülni az asztalt és egymásra figyelni, nézni a kicsik felcsillanó szemét a fa alatt megbújó ajándékok láttán.

 

Élményszerzés

A család mellett szintén népszerű válasz volt a vágyak listáján az élményszerzés. Hogy eljussunk egy olyan helyre, amelyet mindig is szerettünk volna felkeresni. Pihenni, kikapcsolódni egy gyógyfürdőben, megcsodálni a Bazilikát, esetleg külföldi kiránduláson részt venni. Szívesen kipróbálnánk a lovaskocsikázást vagy épp egy színházi est esne jól. Az elképzelések egyéni ízlés szerint eltérőnek, de közös bennük, hogy nem kézzel fogható ajándékról, hanem életre szóló élményről van szó.

Egészség

Ahogy többen is említették, számukra az egészség az egyik legnagyobb ajándék. Általában igyekszünk is megőrizni, de felbecsülhetetlen értékére sokszor csak betegség idején ébredünk rá igazán.

Hasznos tárgyak

Itt az üzletekben megvásárolható különböző árucikkek kerültek felsorolásra, például mert az előző tönkrement, vagy mert egy adott termék nagyban megkönnyíthetné a mindennapokat. A csavarhúzókészlettől a kenyérpirítón át egy új távirányítóig sok minden szerepelt a listán.

Saját készítésű meglepetés

A nagyszülők az unokáktól kapott kézműves kincseket tartják a legnagyobb becsben, mivel azokban a gyerekek szíve-lelke benne van. Örülnek bárminek, legyen az kötött pulcsi, anyagedény, madáretető vagy akár egy egyszerű rajzocska, ami bizonyítja, hogy gondoltak rájuk.

Reméljük, a fenti felsorolással mi is hozzá tudtunk járulni a valóban boldog karácsonyhoz!