Sajnos a csalók még a krízishelyzetben sem mennek szabadságra.

Visszaélve a mások félelmével vagy kiszolgáltatottságával próbálnak különböző módszerekkel plusz pénzhez jutni. Ezekre híjuk fel most a figyelmet, hogy senki ne dőljön be nekik!

E-mail fiókban

Hamis webshopok kínálnak jelenleg hiánycikknek számító arcmaszkokat, ezzel próbálva megszerezni a személyes adatokat. Ez már nem tartalmaz fordítási hibákat, ahogy az általában lenni szokott, ugyanakkor nem tartalmaz konkrét adatokat az eladóról vagy a webshopról.

antivirus.blog.hu/

Csak megbízható, ismert webshopból vásároljunk!

Telefonon

Az unokázós csaláshoz hasonlóan telefonon is megjelentek a szélhámosok, annyit változtattak a történeten, hogy most a bajba került unoka vírusfertőzött lett és számára kell a pénz, esetenként kórházi dolgozóknak adják ki magukat.

Személyesen

Sajnos már a házaknál is megjelentek köpenyben a becstelenek kamu fertőtlenítést vagy koronavírus-gyorstesztet kínálva. Általában valami hivatalos szervre hivatkoznak, de ezzel kapcsolatban semmilyen iratot nem tudnak felmutatni. A fertőtlenítéssel foglalkozó cégek alkalmazottai nem kopogtatnak önreklámozással, ahogy házi gyorsteszt sincs a vírusra! Ne engedjünk be senkit ezekre hivatkozva az otthonunkba, akkor sem, ha éppenséggel köpenyt visel az illető!

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

A magyar kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról:

Budapest Főváros Önkormányzatának hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról: