Robotvilág.

Az igazi nagymamák bármit megtennének az unokájukért. Közéjük tartozik Taechan is, a japán nagyi már a 70-es éveit tapossa, de ez sem tartja vissza attól, hogy elmélyüljön az unokája hobbijában. Pedig ez a tevékenység teljesen ismeretlen terep volt az asszony számára, korábban nem sok fogalma volt  Gundam modellek összerakásáról.  A műanyag robot figurákat a Mobile Suit Gundam c. animációs televíziós sorozat tette népszerűvé. Az első rész 1979-ben jelent meg és azóta akkora siker a szigetországban, hogy a hozzá kötődő különféle játékok és hobbitárgyak egyeduralkodónak számítanak a piacon.

A Gundamokat készletekben forgalmazzák. Néha gunpláknak is nevezik őket, ami a gundam és a plasztik modell összeolvadásából ered. Noha az óriási robotok dobozban érkeznek, az összerakásuk meglehetősen bonyolult, mivel számtalan apró részből állnak, amiket össze kell illeszteni. Taechan a YouTube-on látható felvételeken örökíti meg az építéseit.

Az útmutató füzetek rendkívül részletesek és vastagok, minden oldalon tucatnyi lépést sorolnak fel. Nagy türelem szükséges az összerakáshoz, Taechen azonban szorgalmas és kitartó. Csodálatra méltó ez az elszántság 70 felett!

Amikor Taechan bemutatta az elkészült műveit a Twitteren, rengeteg elismerést kapott. A legtöbben azt emelték ki, hogy milyen példamutató, hogy mindezt azért tanulta meg, hogy az unokájához még jobban tudjon kapcsolódni.