Jó gének.

Umeno Sumiyama és Koume Kodama az új világrekorderek. A Japánban élő egypetéjű ikerpár mindkét tagja társasági ember, szívesen viccelődnek a korukkal is. Az ikrek 1913. november 5-én látták meg a napvilágot Shodoshima szigetén, vagyis közelítenek a 108. életévükhöz. 107 évesen és 300 naposan pedig hivatalosan is ők lettek a világ legidősebb egypetéjű ikrei.

A koronavírusjárvány miatt nagy ünneplésre most nem került sor. A nővérek Japán más részein élnek, ezért külön-külön kapták meg a rekordot hitelesítő igazolást is.

A csúcsot korábban Kin Narita és Gin Kanie tartotta, akik 107 évesek és 175 naposak voltak, amikor Kin elhunyt. A néhai ikrek, akiknek neve egyébként aranyat és ezüstöt jelent japánul 1892. augusztus 1-én születtek Nagoya-ban. Utolsó évtizedükben valóságos médiasztárokká váltak.

Umeno négy gyermekkel, Koume 3 utóddal büszkélkedhet. Az ázsiai szigetországban a várható élettartam a legmagasabb a világon, az idősek pedig különösen nagy tiszteletnek örvendenek. Nem véletlen, hogy itt él a világ legidősebb embere, a 118 éves Kane Tanaka is.