Az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest minden hónapban megajándékozza egy lakóját. Tizenkét születésnapi kívánság teljesül a tizenkét hónap alatt. Augusztusban ismét egy csodálatos születésnapi álom válhatott valóra; Ferencet, a nyugdíjas buszsofőrt köszöntötte a főváros.

Ferenc 74. születésnapi kívánsága az volt, hogy újra buszvezető lehessen, mint egykor, még aktív éveiben. Szerette volna megmutatni 10 éves unokájának, Milánnak, milyen buszsofőr is volt a Nagypapa.

Egy sima vagy háromtengelyes buszt szeretnék vezetni, amin vendégül láthatnám a családomat, köztük az unokámat is. Sosem látta a nagyapját buszsofőrként, csak a történeteimet hallgatja. Megmutatnám neki Budapest nevezetességeit. 74 éves leszek, nem lenne soha ilyen alkalom. Imádom Budapestet!” – fogalmazta meg kívánságait Ferenc.

A program részeként az Óbudai Autóbuszgarázsba látogattak el, ahol Ferenc családjával együtt visszaidézhette a buszvezetés örömét, és meglepetésül kis időre unokája is a volán mögé ülhetett, természetesen biztonságos körülmények között. Ezután egy régi klasszikussal, az úgynevezett farmotoros Ikarus 55 típusú autóbusszal utaztak át a Tömegközlekedési Múzeumba, ahol tetőzhetett a születésnapi hangulat.

Az ünneplő családhoz házigazdaként csatlakozó Hámori Gabriella színművész busz formájú tortával köszöntötte Ferencet, aki meghatódva vette át az ajándékokat.

A boldog pillanatokról kisfilm is készült:

Isten éltessen, Ferenc!

A Budapest 150 emlékév összes programja megtalálható a 150.budapest.hu oldalon.