A nyugdíj az új nászút!

Az utazás a világ megismerésének legjobb módja. Találkozhatunk a különböző népekkel, beleshetünk az életükbe, megkóstolhatjuk az ételeiket, megérthetünk egy szeletet a kultúrájukból, megcsodálhatjuk a látnivalóikat. A tapasztaltak szerint az egyéni utazás még többet ad! Nem kell alkalmazkodni, várni a tökéletes útitársra, összehangolni az igényeket, faragni a terveket.

Mikor a legjobb utazni? Bármikor, amikor készen állunk rá! Meglepő lehet, de egyre nő azon emberek száma, akik egyedül vágnak neki a kalandnak. Nem csak a fiatalok utaznak így, de az idősek is. Hiszen ezek számukra már azok az évek, amikor könnyen mozdulnak és nem kell engedélyt kérniük a családtól a távollétre, nem kell azon izgulniuk, hogy ki főz a gyerekeknek vagy hogyan vegyenek ki szabadságot.

A statisztika szerint a szóló utazók többet is utaznak: átlagosan évi 3 utazást szerveznek le. Hiszen egyszerűbb így menni, mert nem kell számos időbeosztást összehangolni, igények sokaságát szinkronba hozni.

Noha az egyedül utazók elsöprő többsége 24 és 55 éves kor között van, egyre jobban zárkóznak az idősebbek is.

A nyugdíj az új nászút! Miért ne ünnepelhetnénk a ledolgozott éveket egy utazással? Egyre népszerűbb a nyugdíjba vonulás után útnak indulni, a mai 60-asok körében.

Még egy meglepő adat: érdekes módon az egyedül útnak indulók 84%-a nő. Bár, ha jobban belegondolunk, ez nem is olyan fura, hiszen azt tapasztaljuk, hogy a nők sokkal tovább maradnak aktívak, és bizony sokkal hatékonyabbak a szervezésben is. Tisztelet a kivételnek!