Az otthoni kertészkedés a divat.

A Monstera adansonii viszonylag közönséges szobanövény, gyakorlatilag bármelyik nagyobb virágboltban hozzájuthatunk a dekoratív növényhez anélkül, hogy mélyebben kellene a zsebünkbe nyúlni. Most egy rendkívül ritka fajtája talált gazdára kb. 630 ezer Ft-nak megfelelő összegért.

Egy Belgiumban, Lovendegemben található kertészeti árudában mindössze 3 perc alatt elkelt a nem mindennapi példány.

A különleges növény csupán 15 cm magas volt, viszont egy rendkívül ritka mutánst jelentett, a szokásos zöld szín helyett a lyukacsos levelek sárgás és fehér árnyalatban díszítettek. Ezt a fajta különlegességet annyira ritkán látni, hogy a gyűjtők szinte minden pénzt megadnak egy példányért. Ebben az esetben egy anonim gyűjtő, aki már egy ideje vadászott az unikumra, 30 percen belül lecsapott a növényre.

Fotó: Claessen Ochideeen

A különlegesség gondozása is rendkívül nehéz. Hihetetlenül érzékeny a napfényre és párásítani sem szabad, mert akkor épp az egyedi színét veszíti el.

 

A koronavírus-járvány alatt egyébként is óriási népszerűségre tett szert az otthon kertészkedés, ezért a különleges szobanövényeknek is nagy keletjük van. Az emberek sokkal több időt töltenek a lakásban, nem mindegy, hogy mennyire zöld környezetben teszik mindezt.