Már 10 perc segít.

Nem sok ember tud ellenállni egy kutyus játékos fejének, hűséges szemeinek. A legtöbben késztetést érzünk arra, hogy a szőrös bundájukat megsimogassuk, megdögönyözzük. A velük töltött idő feldobja a kedvünket, még a legrosszabb napokon is átsegítenek.

Kiterjedt kutatások bizonyítják, amit mi már eddig is tudtunk, vagy legalábbis sejtettünk. Az állatoknak különleges képességeik vannak ahhoz, hogy a stressz és az idegesség szintjét csökkentsék, komfortérzetet biztosítanak a gazdinak.

A Washington Állami Egyetem kutatói szerint már 10 perces kutyasimogatás is csökkenti a stresszt!

A három éven keresztül végzett kutatások során 300 egyetemi hallgatót figyeltek. Azok a diákok, akik a terápiás kutyákat simogatták, sokkal nyugodtabbak voltak és jobban teljesítettek a vizsgákon, mint azok, akik nem vettek részt a heti egy órás kutyadögönyözésben.

A tradicionális stresszkezelési módszerek mellett az alternatív eljárások is szerepet kaphatnak számos területen. Akár az egyetemek életében, ahol a tanulók közül sokan élik meg nyomasztó stressznek a vizsgákat. A terápiás kutyák bevetése például mentális segítség lehet az azt igénylők számára.

Tehát az eredmények szerint a kutya nem pusztán az ember legjobb barátja, de terápiás segítője, egészségének őrzője is.