Töltsünk kevesebb időt a várakozással.

Átlagosan napi fél órát töltünk sorban állással. Amellett, hogy viszi az időnket, igen megerőltető, különösen, ha már fájnak az ízületek, végtagok. Néhány okos tanács segíthet lecsökkenteni a végtelennek tűnő percek számát. Hiszen annyi minden mással is tölthetnénk a felszabadult időt!

Íme, 5 tanács, amit legközelebb bevethetünk, ha boltban kell sorban állnunk:

1. Keressük a női pénztárost!

Talán nem meglepő (elnézést, kedves férfiak), hogy a női pénztárosok gyorsabban és hatékonyabban dolgoznak.

2. Nézzük meg, hogy mi lapul az előttünk lévők kosarában!

Persze ne azért, hogy a kíváncsiságunkat kielégítsük. Azért vessünk egy pillantást rájuk, mert a gyorsaság szempontjából nem mindegy, hogy milyen csomagolásban vannak. A szilárd csomagolásban, üvegedényben lévő áruk, és az azonos márkájú cikkek hamarabb kerülnek a futószalagra. Több időt vesz igénybe a papír és műanyag csomagolások leolvasása, néha kézzel kell felvinni őket. Így tehát az az ember, akinél egy üveg bor és egy üveg sör van, gyorsabban fog végezni, mint az, akinél egy zacskó mélyhűtött spenót lapul.

3. Álljunk be egy olyan vásárló mögé, akinek tele a kosara

Most valószínűleg azt gondolod, hogy na, ennek a tanácsnak aztán semmi értelme. Miért álljak valaki mögé, akinek tele van a kosara?? Nos, a szakértők kimutatták, hogy éppen ezért kell mögé sorakoznod! Minden egyes embernek bizonyos mennyiségű időre van szüksége, hogy köszönjön, fizessen, elköszönjön, és elhagyja a sort. Ez kb. 41 másodperc személyenként, és akkor még nem beszéltünk az áru felhelyezéséről, ami szintén 3 másodperc tételenként. A kevesebb holmival álló több ember hosszabb idő alatt fog végezni, mint a több áruval érkező 1-2 ember. Például egy 100 tételt vásárló ember 6 perc alatt végez, míg 4 személy, akik egyenként 20 tételt vesznek, 7 perc alatt hagyja el a sort. Ráadásul a tömött kosarú ember nagy eséllyel egyedül lesz a sorban, mögé senki nem áll be általában.

4. A bal oldali sor gyorsabban halad

Mivel az emberek többsége jobbkezes, ezért előszeretettel tendálnak a jobb oldal felé. Így fordulhat elő az, hogy a bal oldali sorok rövidebbek, ezáltal gyorsabban haladnak.

5. Ne álljunk olyan sorba, amelyik a sarkon, polcon túl kanyarog!

A szakértők szerint, ha egy pénztáros nem látja az egész sort, és fogalma sincs, hogy hol a vége, akkor lassabban dolgozik.