Kávéval indult.

Ha az angolok, akkor a teázás: ezt a párhuzamot aligha kell bárkinek magyarázni. Az angol teák világhírűek, a Twinings pedig közülük is a leghíresebb, még II. Erzsébet is ezt fogyasztja.

Érdekes módon London legismertebb teaimportőre kávézással kezdte. 1706-ban Thomas Twining megnyitotta a ’Tom kávéháza’ nevű vendéglátó egységét, amely London jómódú polgárait célozta. A férfi háttérben a Kelet-indiai Társaságnak dolgozott, ami arra ösztönözte, hogy többféle teát kezdjen árusítani. Hamarosan a kávéház arról lett ismert, hogy itt lehetett a legjobb, legszélesebb választékban kínált teákhoz jutni.

Twining sikerének fő kulcsa az volt, hogy nőknek árult teafüvet, akik ekkoriban minden kávéházból ki voltak tiltva. A brit nők napjaiba beépült a teafőzés, a teázás pedig az angol élet alapvető eseményévé vált.

Twinings Tea shop

Az üzlet beindult és 300 éve töretlenül virágzik. Thomas Twining egykori kávéházából elképesztő teabirodalom lett, amely napjainkban is működik, ahogyan az első kávéház is. A ma már teaboltként létező ‘The Twinings Tea Shop’ falait mindenféle tea borítja, amilyeneket csak el tudunk képzelni. A látogatók számos teát megkóstolhatnak, megvásárolhatnak.

Twinings Strand Heritage Shop

A Twinings teabolt most is eredeti helyén működik, a bájos kis bolt rögtön elvarázsolja a belépőt. A Twinings dicsekedhet azzal is, hogy a legrégebbi, megszakítás nélkül használt vállalati logóval rendelkezik.