Nyirkosabb időben könnyebben szedünk össze torokfájással járó betegségeket.

Mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk, érdemes kipróbálni természetes, házi módszereket. Enyhe torokfájás esetén segíthetnek orvosolni a problémát. Mindenki találhat az ízlésének megfelelő praktikát:

Sós víz

Egy csapott teáskanálnyi sót keverjünk el egy nagy pohár vízben, majd miután teljesen feloldódott, azzal gargalizáljunk. Csökkenti a gyulladást, fertőtlenít és segít megszabadulni a fölösleges váladéktól. Nagyon fontos azonban, hogy semmiképp sem szabad lenyelni!!

Méz

Teában, vagy csak önmagában kanalazva is enyhíti a fájdalmat. Citrusfélékkel elkeverve is hatékony, együttes erővel felveszik a harcot a torokfájás ellen.

Fokhagyma

Baktériumölő hatása torokfájás esetén is bevethető. Akár mézben áztatva, akár magában szopogatva segíthet a fájdalom enyhítésében. Bár a leheleten nem segít, utána egy kis petrezselyem elrágcsálása semlegesítheti a jellegzetes ízt és illatot.

Jégkrém

Bizonyos esetekben a hideg is segít. Ezzel mondjuk vigyázni kell, mert előfordulhat az is, hogy tovább ront a helyzeten! A mandula okozta torokfájásra jó igazán.

Torma

Egy evőkanál reszelt tormát, egy evőkanál mézet és néhány szegfűszeget öntsünk le egy pohár meleg vízzel; az így készült italt lehet leszűrve lassan kortyolgatni. Nem csak a toroknak, az immunrendszernek is jót tesz.

Ön milyen természetes módszerre esküszik?