Hiába teltek el évtizedek, még mindig élénken emlékszünk rá.

Gyerekként, tinédzserként még más szemmel láttuk a világot, néha egy-egy elkapott jelenet is elég volt ahhoz, hogy mély nyomokat hagyjon. Az, hogy a hetvenes, nyolcvanas években virágzott fel a horror, mint műfaj, csak tovább tetézte a dolgot. Ma már ikonikussá vált alkotások készültek akkoriban, generációkon átívelve is még mindig legendásak. Ki ne emlékezne Az ördögűző ijesztő kislányára, vagy a támadó Cápára? Kegyetlen gyilkosokból sem volt hiány, akik bestiális kegyetlenséggel borzolták a nézők idegeit, de az sem volt vidám az akciófilm kategóriából, ahogy Rambo összevarrja a saját karját, vagy a kalandfilm Indiana Jones arcolvadós jelenetei.

Persze nem csak a szándékosan ijesztő filmekben voltak rémisztő jelenetek, olykor egy-egy családinak szánt remekmű is sokkot okozott. Felejthetetlenné vált E.T haldoklása, vagy amikor Atreyu lova a mocsárban ragad a Végtelen történet című filmben, amiben egyébként több sokkoló pillanat is volt.

A Roger nyúl a pácban is okozott álmatlan éjszakát sokaknak, akik látták Doom vizsgálóbíró mesterkélt kidülledő szemeit.

Neked melyik volt a legemlékezetesebb jelenet?

A nyitókép csak illusztráció!