A Golden Palace Göd nem mindennapi lehetőségeket biztosít idősödő lakói számára. Itt a homokos vízparton való napozás, vagy éppen a medencében úszás nem jelent luxust, hanem csupán a mindennapi élet részét képezi. Cikkünkben bemutatjuk a prémium nyugdíjas otthon kiemelkedő szolgáltatásait. Ehhez Huszár Viktóriát kérdeztük, a Golden Palace Göd ügyvezetőjét.

Mikor lehet igénybe venni a szolgáltatást? Nyugdíjas kortól vagy akár már holnap beköltözhetünk?

H.V.: Ez a nyugdíjas otthonok szabadságába tartozó kérdés, ugyanis mi határozhatjuk meg, hogy kiket fogadhatunk. Különböző intézmények eltérően gondolkodhatnak erről, hiszen minden egyedi igényt kellően meg kell vizsgáljanak. Mi az idősgondozás terén kellően rugalmasak vagyunk és azt gondoljuk, hogy akár már fiatalabb korban (60 év) is szükség lehet olyan gondozásra vagy segítségre, amikor indokolt az intézményes ellátás.

Milyen esetekben lehet szükséges ez az ellátás?

H.V.: Itt nem feltétlenül kell nagyon komoly dolgokra gondolni. Már akkor is keresnek meg minket, ha valaki nem szeretne egyedül lenni, és társaságra vágyik.

Emellett természetesen, ha valakinek egyészségi problémája van, akkor is fordulhat hozzánk, hiszen ilyen helyzetekben is biztonságot tudunk nyújtani. Olyannyira, hogy nyugdíjas otthonunkban a legkorszerűbb technológiákkal dolgozunk. Így, ha valaki rosszul érzi magát, akkor elegendő egy jelzéssel üzenni a gondozó személyzetnek, akik rögtön a protokollnak megfelelően tudnak szakértői segítséget nyújtani.

A biztonság az egyik legfontosabb. De milyen szolgáltatásokkal segítik a kikapcsolódást?

H.V.: Szerencsére erre vonatkozóan is rendelkezünk egy nagyon jól felépített rendszerrel. Figyelünk arra, hogy a nálunk élők milyen igényeket fogalmaznak meg, és ehhez mérten alakítjuk ki a különböző programokat is. Legyen szó színházi előadásról, mozi estről, vagy különböző szakkörökről, minden esetben figyelembe vesszük azt, hogy mire van igény. Hiszen olyan programok alatt érzik jól magukat igazán az emberek, ha azokat ők maguk választhatják.

Ha valaki most áll választás előtt, mi alapján érdemes mérlegelni?

H.V.: Az első és legfontosabb, hogy amikor bemegy az épületbe, mit érez. Az első benyomás a legfontosabb, hiszen Ő fog itt lakni, fontos, hogy el tudja képzelni, milyen lesz. Ugyan nagyon sok hasznos információt lehet gyűjteni már előzőleg is a nyugdíjas otthonokról, de mégis akkor tudjuk csak igazán eldönteni, ha már ott vagyunk.

Golden Palace Gödben arra is van lehetőség, hogy akár 1-2 hónapra beköltözzenek hozzánk, és megnézzék, hogy milyen nálunk az élet. De előfordulhat az is, hogy ez a néhány hónap nem elég a döntés meghozatalára, ilyen esetekben akár fél évre is beköltözhetnek hozzánk.