A családi társasjátékok közkedveltebbek mint valaha, és egyre népszerűbbek lesznek.

A globális társasjátékpiac értéke meghaladja a 7,2 milliárd dollárt, és 2023-ra 12 milliárd dollárra nő, a Statistica társasjátékpiaci értékadatai szerint. Ez hatalmas növekedés. A Google Trends ugyanezt a növekvő tendenciát mutatja a társasjátékok keresésében az elmúlt 5 évben. Bejegyzésünkben szó lesz a hatalmas népszerűségnek örvendő Activityről és egy különleges játékgyűjteményről, amelyek remek szórakozást nyújtanak családunk számára.

A családi társasjáték közösséget épít

A társasjátékok számos okból népszerűek. Az internet megkönnyítette számunkra, hogy tájékozódjunk róluk; a közösségi finanszírozás szélesebb választékot és nagyobb mennyiségű társasjátékot jelent; és a családi társasjátékokkal csökkenthetjük a képernyő előtt töltött időt is.

A szülők mindig minőségi családi időt szeretnének eltölteni gyermekeikkel, és a családi társasjátékok nagyszerű közös tevékenységnek bizonyulnak. A Kids Insights felmérése szerint 2021-ben a társasjátékok népszerűsége a családok körében majdnem megduplázódott az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Spanyolországban és Németországban. A társasjátékok valóban képesek összehozni az embereket, és megkönnyítik az interakciót. Sőt, sokszínűségüknek köszönhetően minden család megtalálhatja érdeklődési körének és szenvedélyének megfelelőt.

Középpontban: az Activity családi társasjáték

A termék minden korosztály számára tartogat meglepetéseket, ugyanakkor az alapszituáció (rajzolás, körülírás és mutogatás, időre) megmaradt, legyen az a Kompakt, a Junior vagy az Activity Solo and Team verzió. Utóbbit akkor érdemes beszerezni, ha bírjuk a különböző kihívásokat, és a változatos feladatoktól sem hátrálunk meg, a lényeg, hogy egyedül vagyunk a csapatban. Mindezek mellett választhatjuk azt is, hogy ketten vagyunk egy csapatban, így még izgalmasabb lesz a családi társasjáték.

Családi társasjátékok gyűjteménye – három hagyományos társasjátékkal

családi társasjátékok eme szettjével mindenki garantáltan jól fog szórakozni! Három tradicionális társasjátékkal játszhatunk: Ki nevet a végén? Gazdálkodj okosan és Betűvető található a gyűjteményben, ahol 2-4 fő játszhat egyszerre. A családi társasjáték-gyűjtemény minden korosztály számára remek szórakozási lehetőséget nyújt, magunkkal vihetjük utazásokra, osztálykirándulásra, illetve otthon is játszhatunk vele a hétvégén, vagy amikor csak szeretnénk.

A csomag 16 db játékbábut, 3 db játéktáblát, 1 db dobókockát, 3 db játékszabályt, 1 csomag játékkártyát, 1 csomag játékpénzt, 4 db bankszámlavezető papírt, 4 db gyűjtőkartont, és 4 db gyűjtőkártyát tartalmaz.

A családi társasjátékok amellett, hogy időtlen játékok, a generációk közötti szakadékot is áthidalják. Versenyzésre ösztönözhetnek nagyszülők, nagybácsik, nagynénik, szülők és gyerekek között, és olyan hagyományokhoz vezetnek, amelyek emlékeket teremtenek, összekapcsolva őket a játék erejével.

Ezek az emlékek egy életre szólnak.

Az internet jelentősége

Az internet megkönnyíti számunkra, hogy másokat találjunk, akiknek hasonló az érdeklődési körük, függetlenül attól, hogy milyen korosztályba tartoznak.

Az olyan hasznos platformok, mint a Társasjáték Facebook csoport értékes helyek, ahol az asztali játékosok megvitathatják hobbijukat, véleményeket oszthatnak meg, és játékajánlatokat kaphatnak.

Ilyen közösségek alakultak már Szegeden és Budapesten is.

Offline módon pedig eseményeket szervezhetnek játékboltokban vagy kávézókban.

A társasjáték-kávézók fantasztikus helyek, ahol a társasjátékosok új játékokat próbálhatnak ki, találkozhatnak más játékosokkal, és szórakozhatnak barátaikkal.

A társasjátékok ma már a többségi társadalom részét képezik

Annak ellenére, hogy egy játékban csak kevesen vesznek részt, az asztali társasjátékok ma már megtalálhatók a többségi társadalomban. Ez inkább a családi társasjátékok népszerűvé válásának következménye, és térhódításuk egyre növekszik, ezért bátran nézelődjön a fent említett példák mellett a termékek sokszínű kínálatában bármely hazai online boltban.