Tippek idősebb randizóknak.

Sok nő, aki újrakezdi egy (nem működő) házasság, hosszú kapcsolat után, azzal szembesül, hogy gyakorlatilag bármit képes egyedül is megoldani. Ez egyfelől remek dolog, másfelől oda vezet, hogy a férfiaktól nehezen tudnak segítséget kérni és elfogadni – ami a velük való kapcsolatot teszi nehézkessé.

A férfiak ugyanis kerülik a mindent kontrollt alatt tartó, irányító nőket – azokat, akik követelőzőnek, parancsolgatónak tűnnek.

Sok idősebb férfi azért választ fiatalabb nőt, hogy jobban kiteljesedhessen a tekintélyt parancsoló szerepben. Természetesen az a jó, ha egy kapcsolat kiegyensúlyozott és sikerül megtalálni az arányokat, és azokat a szerepeket, amelyekben mindenki jól érzi magát.

A férfiak hősök szeretnének lenni, olyasvalakik, akikre a nő felnéz. Genetikailag arra kódoltak, hogy megvédjék, óvják a nőket. A nők viszont az összetartó erőt, a közösséget képviselik.

Tehát ha valamire megkérjük a férfit, akkor ilyesmit mondunk: „Drágám, segítenél arrébb tenni az asztalt?” Amennyiben egy nő hallaná a kérésünket, annyit felelne: természetesen! Azért, mert ő úgy véli, fontos segítő kezet nyújtani. Egy nő ott segít a közösségnek, ahol tud. És mire gondol egy férfi? Nos arra, hogy megmondjuk neki, mit tegyen, pontosan úgy, ahogy az anyja tette még gyerekkorában.

Vagyis, ha szeretnénk a férfi együttműködését megszerezni, akkor tegyük őt hőssé! Ez a titok.

Hagyjuk, hogy fontosnak érezze magát, mondjunk valami ilyesmit: „Szükségem van a segítségedre…”, „Megtennél nekem egy szívességet?”.

És még egy dolog, amit fontos tudni. A férfiak úgy érzik, hogy nem értékelik, tisztelik őket eléggé – így ezt hangsúlyozzuk feléjük. Mondjuk el nekik, hogy mennyire értékeljük mindazt, amit értünk tettek, tesznek – így tesszük le az együttműködés alapjait.