Apa helyett apa.

Jacob Akerson és menyasszonya, Maria már mindent megszerveztek az esküvőjükre, amikor váratlan dolog történt: a vőfélynek más kötelessége akadt. Az utolsó percben kellett valakit keresni, hogy beugorjon helyette.

Andrew, a vőlegény barátja ugyanis munkát kapott egy másik államban és nem engedték szabadságra. Mivel a pandémia alatt munkanélküli volt, senki sem vette zokon, hogy lecsapott a lehetőségre.

A 26 éves vőlegény az egyetlen olyan férfihoz fordult, aki jóban-rosszban mindig mellette állt: a 74 éves nagyapjához.

Kitűnő ötlet volt. Harvey “Al” Akerson nevelte fel ugyanis a fiút, miután annak bántalmazó apja úgy döntött, hogy nem kíván többé a gyermek életének részese lenni. A kis Jacob és anyja az anyai szülőkhöz költöztek és Al lett az, aki apafiguraként vett részt a kisfiú életében.

Al, aki egyébként már nyugdíjas, valamikor szájsebészként dolgozott. Jacob kiskorában sokáig nem is tudta, hogy Al nem az apja, hiszen a papa volt az, aki horgászni vitte és teljes mértékben betöltötte az apaszerepet számára .

2021. szeptember 30-án minden készen állt a szabadtéri esküvőre, amely végül mégis fedett térre kényszerült a dél-dakotai hőség és a zuhogó eső miatt.

Jacob két öccse, akik 8 és 10 évesek voltak a gyűrűhordozók. A nagy napon a legfontosabb szerep a nagypapának jutott. Ő pedig tökéletesen helytállt: mindenkit megnevettetett, szívszorító pohárköszöntőt mondott és boldogan mosolygott a képeken. A nagy táncban már nem vett részt, meghagyta a fiataloknak a terepet.

A nagypapa maga egyébként 52 éve házas, pontosan tudja, hogy ez a fogadalom miről szól. Meg is osztotta a boldog frigy titkát a fiatalokkal: hagyni kell, hogy a megfelelő nő válasszon ki – tanácsolta az unokájának. “És azt hiszem, Jacob így tett” – tette hozzá.

Kiemelt kép: Anna Behning Photography/Jacob Akerson