Mint egy jéghideg, finom kehely.

Úgy fest, mintha egy epres fagyikehely tetejére tejszínhabot nyomtak volna: nem véletlenül hívják fagylalt-, azaz ’Ice cream’ tulipánnak ezt a különleges virágfajtát. A virágszirmok alul pirosas-rózsaszínek, felül viszont fehérek. Érdemes ezt a szépséget központi helyre ültetni a virágágyásban, vagy netán egy nagy cserépbe, dézsába helyezni, hogy jól érvényesülhessen.

Ennek a tulipánnak nem 6 szirma van, hanem legalább a duplája, de egyébként az igényeit tekintve ugyanúgy kell gondoznunk, mint bármely más fajtát.

https://www.instagram.com/p/Bye5tXioL0T/?utm_source=ig_embed

Ültessük laza, jó vízáteresztő talajba, mert a kötött földben berohadhat a hagyma. Napos vagy félárnyékos területet válasszunk az akár 40 cm magasra is megnövő szépség számára.

https://www.instagram.com/p/BJV19wDhi5-/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BYq9aL4l1NP/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BUKGa6MgSGY/?utm_source=ig_embed

A legjobb ősszel ültetni, olyan mélyre, mint a hagyma méretének két-háromszorosa. A tulipán április-májusban virágzik. Miután elhervadt, várjuk meg, amíg a levelek is megbarnulnak, visszahúzódnak, mert csak így tud a hagyma elegendő energiát raktározni a következő évre. Csak ezt követően vágjuk le a száraz leveleket.