Inspiráció az állatkertből.

Chen Haigang 50 éves kínai férfi azonnal felhívja magára a figyelmet, valahányszor nyilvános helyen végzi napi tornagyakorlatait. A bizarr mozdulatsort már több mint 30 éve ismétli; a népszerű tajcsi, futás vagy nyújtás helyett Chen úgy mozog, mint egy majom. Négykézláb megy körbe-körbe, a hátát görbíti, a karjait lóbálja, sőt, még a főemlősök fára mászási technikáját is utánozza.

A férfi már 3 évtizede hódol a különös hobbinak és állítja, hogy ennek köszönheti tökéletes fittségét és egészségét.

Saját bevallása szerint körülbelül akkor kezdte a gyakorlatokat végezni, amikor 20 éves volt. Gyakran figyelte meg a majmokat az állatkertben, nagyon viccesnek találta a mozgásukat, őket kezdte utánozni.

„Kisebb problémáim voltak: nátha, fogfájás, fülzúgás, amikor gazdálkodóként dolgoztam vidéken. Amióta a városba költöztem a munka miatt, a szabadidőmben a majomtornát végzem. Azt mondhatom, hogy ennek köszönhetően sosem kell orvoshoz fordulnom.” – állítja az 50 éves férfi.

Chen eredetileg a majmok járását kezdte imitálni, aztán a fára mászást, az ágakon való hintázást, egyikről-másikra való ugrálást, sőt újabban más állatok mozgását is beépítette a tornarutinjába, így például a krokodilok cammogását.

A fitneszért rajongó férfi azt mesélte, hogy az évek alatt már számtalan ember odajött hozzá és a különleges, egyedi mozgásról érdeklődött, azonban a legtöbben túl félénkek voltak, nem merték kipróbálni ezt mások előtt, pedig Chen szerint ez egy remek mozgásforma.