Virágmezők.

A tulipán nem véletlenül az egyik legnépszerűbb tavaszi virág. Számtalan színben, mintázatban létezik, de a rojtos, cirmos, telt fajták is nagyon népszerűek. A fajok nagy része Közép-Ázsiában él vadon, de akadnak máshol, például Európában honos fajok is.

Európa nagy része a 16. században találkozott először a Török Birodalomból származó szépséggel. Hazánkban is a 16. század vége óta termesztik, a magyar népművészetben is gyakran megjelenik, mint motívum.

A tulipánrajongók alig várják a tavaszt, amikor kibontják szirmaikat a virágok és színfoltot hoznak a kertekbe. Érdemes akár nagy ültetvényekre is ellátogatni, ahol nem csak szedhetünk a virágból, de rengeteg színű és formájú fajtával is megismerkedhetünk. Mesés látvány, ahogy a virágfejek tömött sorokban virítanak!

Szerencsére már Magyarországon is több helyen találunk tulipánültetvényeket. A TulipGarden kertjeit például többek között a Balaton, a Tisza-tó vagy Mórahalom mellett találjuk. Utóbbiban ősszel 50 ezer hagyma került a földbe, biztosan gyönyörű látványt nyújtanak majd tavasszal a növények!

A Kőröshegyi levendulás a lila virágtenger mellett a színpompás tavaszi tulipánmezőről is híressé vált az elmúlt években.

Érdemes az ültetvények honlapját, Facebook oldalát követni, hogy ne maradjunk le a tavaszi virágözönről:

A képek illusztrációk.