Örök ruhadarab.

A farmer csak a fiataloknak való? Ugyan már! Hiszen ez a kényelmes ruhadarab minden életkorban hordható, csak meg kell találni a megfelelő fazont.

Ha körbenézünk az utcán, észrevehetjük, hogy egy bizonyos kor felett a nők már nem viselnek farmert. Talán túl öregnek érzik magukat hozzá, úgy vélik, hogy ez csak a fiatalok ruhadarabja? Vagy abból a generációból származnak, ahol egy nő már csak szövetnadrágot viselhetett a sokadik X felett? Nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Hiszen a farmer egy nagyon kényelmes nadrágtípus és bizonyos kiegészítőkkel könnyen elegánssá, hétköznapivá vagy akár sportossá tehető. Miért kéne szögre akasztani csak azért, mert már nem vagyunk tinédzserek?

Melyik farmer melyik alakra való?

Alapvetően az idősebb nőknek inkább sötétebb fazonokat és egyenes szárú nadrágokat ajánlhatunk. Az erősebb szövetek elrejthetik a kisebb alakhibákat. A megfelelő fazonnal pedig kihangsúlyozhatjuk, amit ki szeretnénk és takarhatjuk azokat a részeket, amiket elrejtenénk. Érdemes megtanulni az angol elnevezéseket (ezeket használják a kereskedelemben), hogy könnyebben megtaláljuk a nekünk való típust!

Super Slim Fit (vagy Skinny Jeans), Slim Fit

Mindkét fazont keskeny lábszár jellemzi. A Skinny Jeans esetében nagyon szűk a lábszár, a Slim Fit-nél kicsit egyenesebb. Mindkettő rugalmas anyagból készül, így a szűk mivolta ellenére igen kényelmes.

Mindkét fazon hangsúlyozza a test vonalait, így elsősorban karcsú nők részére javasolható. Teltebb hölgyek is viselhetik, a részükre hosszú felsővel és magasabb sarkú cipőkkel ajánlható. A kicsi, törékeny alkatú nők a Skinny Jeans fazonban nagyobbnak tűnhetnek, mert a keskeny szár optikailag nyújtja az alakot.

Regular Fit

Ezt a fazont egyenes vonal jellemzi, és ezért kényelmes viseletet biztosít. Eltakarja a fenéken és combokon lévő kis párnákat, így szinte minden alakra ajánlható.

Bootcut

Ez a fazon eredetileg a cowboy-oknak készült, a magas szárú csizmával is lehetett viselni. Nagyon kényelmes, mert a lábakon és a combokon is követi a test vonalát. Erős combbal rendelkezők számára különösen ajánlható, mivel a széles lábszár miatt a lábak karcsúbbnak tűnnek. A magasított csípőrésszel rendelkező bootcut farmerek különösen ajánlhatók kisebb hölgyek számára, mert nyújtják az alakot.

Boyfriend Jeans

Ennek a fazonnak a jellemzője a rendkívül laza üleprész és az egyenes lábszár. Különösen ajánlható kis és közepes termetű hölgyek számára. A laza fazon igen alakbarát, elrejti a szélesebb derekat, csípőt is.

High Waist Jeans (magasderekú)

A magas derekú fazonnál nem a csípőn fut a derékpánt, hanem egészen fenn, a deréknál. A lábszár lehet szűkebb vagy szélesebb is. Különösen jól állnak a magas, vékony nőkön. Kisebb hölgyeknél ez a farmer magassarkú cipővel nyújthatja az alakot. A magas derék és öv el tudja rejteni a hasi párnácskákat. Teltebb hölgyeknél azonban nem ajánlott, mert éppen ellenkező hatást vált ki.