Új típusú találkozások.

Vélhetően egyre több ilyen találkozás jön majd létre a következő időszakban: Ollie is az ablaküvegen keresztül találkozhatott eddig csak a nagyszüleivel. A COVID-19 járvány idején mindenkinek kerülnie kell a személyes érintkezéseket, még akkor is, ha a felek életükben először tudnának együtt lenni.

Hannah Levins nem éppen így tervezte a szülése utáni időszakot. Férjével, Denis Cummins-szal az írországi Dublinban élnek, és úgy készültek, hogy a baba világrajötte után a feleség szülei nyújtanak majd segítő kezet a gyerekek körül. A kis Ollie-t ugyanis két nagy testvér, a 3 éves Penny és a 14 éves Lewie várta otthon.

A nagymama és a nagypapa már izgatottan készültek a nyolcadik unokájuk érkezésére, azonban a vírus minden tervet felülírt.

Hannah maga is meglepődött, hogy mennyi minden változott az előző szülései óta. Sokkal kisebb létszámú volt a személyzet a kórházban, nem jöttek be medikus hallgatók sem, minden feladat a szülésznőkre hárult. Látogatókat senki sem fogadhatott, ez alól csak az édesapák jelentettek kivételt.

A helyzet félelmet keltő volt. A kórházban töltött pár nap alatt annyira gyorsan változott minden, hogy szinte olyan volt hazatérni, mintha egy új világba érkeztek volna. Szürreális volt látni a pánikvásárlókat az utcákon és azt, ahogy izolálódni próbálnak az emberek.

Hamar világossá vált, hogy a nagyszülők nem foghatják még a kezükbe a babát.

Ez most mindkét fél érdeke. Így a családi kupaktanács arra jutott, hogy a mama és a papa az ablak előtt állva nézhetik meg az unokát.

Bár szomorúnak tűnik a pillanat, valójában nagyon is boldog volt az édesanya elmesélése szerint. Jobb, mint egyáltalán nem találkozni, így legalább látták a pici Ollie-t, majd néhány szót is tudtak váltani egy másik, nyitott ablakon keresztül.

Képek: Hannah Levins