Klubhűség.

David Mudge-nak alapos oka van ünnepelni: amellett, hogy idén lesz 80 éves, mostantól ő a világ legidősebb aktív férfi focistája is.

A kor csak egy szám – vallja az ausztráliai Turramurra városában élő férfi, aki 79 évesen és 89 naposan lépett pályára, amikor csapata, a Kissing Point FC a North Turramurra együttesével játszott.

Bár a szenior klubja elvesztette a meccset, David nem volt bánatos, hisz eközben rekorderré vált. A futballőrült férfi azután kérte a Guinness bizottság hitelesítését, hogy a fia szólt neki, hogy a korábbi rekordtartót, egy 73 éves focistát már jócskán túlszárnyalta a korával.

David minden héten a 45 felettiek bajnokságában játszik.

Fantasztikus formában van, évtizedeket letagadhatna. Könnyen teljesítette a csúcs elismeréséhez szükséges feltételeket, pályán maradt 90 percen át, ahogy előírták. Miután a mérkőzés véget ért, mindkét csapat játékosai sorba álltak, hogy gratulálhassanak az új rekordernek.

Az örökifjú focista még 1958-ban kezdte a labdát kergetni, először a 14 és fél év alattiak csapatában lépett pályára.

Jelenlegi együtteséhez 1974-ben igazolt, rengeteg feladatot ellátott már azóta a pályán és azon kívül egyaránt. Elsősorban játékos, de volt már klubelnök, pénztárnok, sőt büfés is. A junior csapat edzője és mindenese is volt egy időben, sőt a gyerekeit is magával hozta, hogy focizhassanak.

David óriási sportrajongó, egy időben krikettezett, rögbizett is. Jól ismert figurája a közösségnek, mindig ott van a pálya környékén, akár focizik, akár bíráskodik, akár szendvicseket készít vagy a pályát rendezi.

Kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com