Világgá megyek.

Gyerekkorában valószínűleg mindenki legalább egyszer világgá akart menni egy őt ért sérelem után, de kevesen voltak azok, akik akár a sarokig eljutottak. Egy 11 éves Hangzhou-ban élő kínai kisfiú azonban komolyan gondolta az elhatározását.

Miután összeveszett az édesanyjával, úgy döntött, hogy a nagymamánál keres vigaszt és megértést. Bicajra pattant és elhatározta, hogy egészen a mama házáig fog tekerni. A vita hevében ki is mondta, hogy ’akkor a nagyihoz megy’, de az anyuka ezt természetesen nem vette komolyan. A nagymama ugyanis 140 km-re arrébb, Mejiang-ban él.

Úgy tűnik, hogy az anya ezúttal alábecsülte a fia elhatározását és kitartását, hiszen a 11 éves gyerek éjjel-nappal tekerve 22 órát pedálozott, hogy elérje a célját. Csak akkor állt meg, amikor a lába már nem bírta, de addigra már 130 km-t tekert.

Április 2-án este néhány arra járó észrevette a kimerült gyereket, aki egyedül próbált egy autóút alagútján átjutni a kerékpárján és azonnal értesítették a rendőrséget. Amikor a kiérkező járőrök megkérdezték a fiút, hogy honnan való és mit csinál a veszélyes úton, sokkolta őket a válasz. A kisfiú gyakorlatilag már egy teljes napja úton volt, folyamatosan hajtva a járgányát. Annyira ki volt fáradva, hogy az autóból ölben vitték be a gyereket az őrsre.

Kiderült, hogy a fiú a bonyolult úthálózaton csupán a táblák alapján próbált tájékozódni, ami miatt számtalanszor rossz irányba kanyarodott. Annak ellenére, hogy így kétszer annyi időbe tartott helyes irányba állni, mindössze 1 órányi útra volt már csak a nagymama házától. Ráadásul mindezt úgy, hogy csak az otthonról magával vitt kenyéren és vízen élt.  A gyermek szülei és nagymamája együtt jöttek a csavargóért az örsre. Bárki el tudja képzelni a megkönnyebbülésüket.