Vár a világ.

A 81 éves Trudy Veenstart tavaly áprilisban nagy veszteség érte: elhunyt szeretett férje. A 89 éves Auke nem csak hű társa volt évtizedeken át, de az utazásban is partnere, együtt járták be a világot.

Trudy úgy döntött, hogy a gyásza ellenére folytatja a világ megismerését. Afrikába készült, ahova együtt terveztek elutazni. Akkor még nem sejtette, hogy nem lesz egyedül: váratlanul egy csapat barátot szerez.

Trudy lefoglalt egy 2,5 hetes szafarit 2024 februárjára Kenyába. Alig akarta elhinni, hogy már az első napon szorosabbra fűzte a szálakat egy csapat turistával, köztük Melisa Boddie-val.

Trudy és Auke bejárták a világot, voltak Nepálban, Bangkokban, Mianmarban, Kambodzsában, de Európában és Dél-Amerikában is. Az idős asszonynak ez lett volna az első szóló útja, de alig indult útnak egyedül, már pár óra múlva összetalálkozott Boddie-val, aki épp reggelizett, amikor Trudy megkérdezte, hogy leülhet-e az asztalához.

Végül egy egész kis csapat jött össze, 70 és 80 év feletti hölgyekből. A magukat  viccesen ‘kenyai unokanővéreknek’ elnevező matrónák fantasztikus napokat töltöttek együtt, nemzeti parkokat kerestek fel és rengeteg vadállatot láttak.

Trudy nem várt ajándékot kapott: egy csapat új barátot. Most épp egy új üdülést próbálnak szervezni, de nehéz olyan helyet kijelölni, ahol Trudy még nem járt. Talán a Galápagos-szigetekre mennek, Trudy azonban már járt ott, így ő most nem tart velük. Viszont kapcsolatban maradnak, hogy hamarosan újra közösen nyaralhassanak a világ valamelyik pontján.

Kiemelt kép: SWNS