Jó, hogy itt vagy.

A Kentucky államban található egyik Walmart szupermarketben különös ’jelenség’ üdvözli a vásárlókat: színes klumpában és kék kalapban, valamint hozzáillő mellényben a 86 éves Mary Ruth Robinson köszönti őket.

A vásárlóknak sokkal többet jelent ő, mint egy alkalmazott: felvidít mindenkit, jókedvével megfertőzi az ajtón belépőket. „Nem minden nap találsz olyan ember mint ő.” – mondja egyikőjük.

A vidámság mögött szomorú történet lapul. A matróna Mary azután keresett munkát, hogy szeretett társa, Jacky, épp a házassági évfordulójukon ment el, miután 5 évet harcolt a Parkinson-kórral. Évtizedeken át tartó szerelmük és boldogságuk után hirtelen üresség költözött az asszony életébe.

Bárcsak mindenkinek része lenne egyszer az életben ilyen szerelemben.” – mutat rá a különleges kapcsolatukra az özvegy. A férje halála után Mary úgy gondolta, hogy ha nem megy el dolgozni, hamarosan belehal a magányba.

A rendkívül pozitív kisugárzású asszony végül úgy döntött, hogy a nagy áruházláncban próbál szerencsét. Számára mindig is fontos volt a tevékeny élet, de emellett az önállósága is és így anyagilag sem szorul rá senkire. Hiszi, hogy dolgozni csodálatos, fantasztikus terápia, ami értelmet ad a mindennapoknak is.

Mary nagyon könnyen létesít kapcsolatokat, folyamatosan mosolyog, szeretet ad és kap. A vevők már keresik, tényleg ő az, aki miatt jó érzéssel térnek be újra és újra az áruházba. Sokan készítenek vele szelfit, jó néhányan megölelik őt üdvözlésképpen és olyan is előfordul, hogy valakitől virágot kap. Sőt, van vásárló, akinek autista fia soha senkit nem hajlandó megölelni – Mary ezalól is kivételt jelent.