Bárcsak itthon is lenne követője!

Anna mama, Inge nagyi, Günter papa: csak pár név a Kuchentratsch pékség Facebook-oldalán mosolygó nyugdíjasok közül. Ők azok, akik társaikkal együtt felidézik sokak porcukros, lekváros, süteményillatú gyerekkorát.

Az itt kapható finomságok ugyanis pontosan olyanok, mintha a nagyi sütötte volna! Nem is értjük, hogy miért nem figyelt még fel senki korábban az igényre – mindenesetre most már egy német vállalkozó megtalálta a piaci rést, és süteményei elkészítéséhez valódi, hús-vér nagymamákat (és nagypapákat!) szerződtetett.

A megszokott, házias, régimódi ízvilágú édességekkel nem csak a fogyasztók járnak jól, de maguk a nagymamák és nagypapák is: hiszen szert tehetnek egy kis plusz jövedelemre, és nap mint nap hasznosnak érezhetik magukat. A munkájuk gyümölcsét befaló vásárlók pedig lélekben visszarepülnek a gyerekkorukba, a nagymama konyhájába.

https://www.instagram.com/p/BeYXF_Ynq4o/?utm_source=ig_embed

A koncepciót kiötlő müncheni Kuchentratsch pékség a 65. életévüket betöltő, vállalkozó szellemű nagyszülőket részmunkaidőben foglalkoztatja. Az alkalmazottak szemlátomást lelkesek, mosolygósak. Büszkén hirdetik, hogy karácsonyra sütikkel teli receptkönyvük jelent meg! Ebből bátran próbálkozhatunk mi is, például Norbert papa sajttortájának vagy Irmgard nagyi répatortájának elkészítésével.

https://www.instagram.com/p/BexJWpEnLuY/?utm_source=ig_embed

Az egyik mama, Rosemarie elárulta, hogy nagyon szeret sütni, de otthon egyedül saját magának nem szokott. Mivel másfél órára lakik a pékségtől, hetente csak egyszer jár be, de azt a napot mindig nagyon várja.

https://www.instagram.com/p/Bf-UgfXHIsR/?utm_source=ig_embed

A cég tulajdonosa, Katharina Mayer szerint az üzleti modell célja idősebb emberek rugalmas foglalkoztatása, hogy így egy kis plusz pénzt kereshessenek, érdemes legyen kiszakítani magukat a magányból, emberek közé menjenek, és egy hasznos csapat tagjának érezhessék magukat.

Az ötlet annyira bejött, hogy már rendelésre és házhoz szállításra is sütnek.