Lapidaris – “kőbe vésett történet”.

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy temetőben járva azon tűnődött, vajon kit rejt egy sír. Milyen lehetett az az ember, aki itt nyugszik? Mivel foglalkozhatott, melyik volt a kedvenc verse, hogyan töltötte a szabadidejét?

Mostantól már nem kell találgatásokba bocsátkozni, hiszen a Lapidaris okos kő segítségével teljes élettörténetek tárulhatnak fel előttünk. A Lapidaris a legmodernebb technológiákat alkalmazza, a kezeléséhez pedig elegendő egy okostelefon.

Egyszerűen csak a sírhelyen kell elhelyezni egy interaktív eszközt, ami a világhírű Hollóházi Porcelángyárban kerül előállításra. A kő teljes mértékben időjárásálló. Telefonunkat a Lapidaris Kőhöz érintve megnyílik az elhunyt adatlapja, ahol képeket, videókat, személyes adatokat, idézeteket és emlékeket láthatunk. Az online személyes adatlapok megnyitása az interneten is lehetséges, a kövön található link használatával.

A Lapidaris személyre szabott adatlapok által lehetőséget kínál elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére, melyek bármikor, bárki számára megtekinthetők. Az oldalon leírhatjuk a közösen megélt élményeinket, megoszthatjuk másokkal együtt átélt eseményeket, felidézve egy felejthetetlen történetet, vagy megfogalmazva egy szívhez szóló, az adott személytől elválaszthatatlan emlékünket.

Létrejön egy földrajzi helyzettől és időbeliségtől független elhunyt adatbázis, ahol a regisztrált és feltöltött személyeknek egyedi adatlapja található. A Lapidaris segít az emlékezésben, így a gyász feldolgozásában. Segítségével megtalálhatjuk egykori osztálytársaikat, régi barátainkat, távoli rokonainkat is. A temetőkben nem kell többé bolyongani, mert a térképes nyilvántartással egyszerűen rálelhetünk a sírokra. Az elhunyt adatlapjára feltöltött, a sírhelyről készült fotók adatai alapján a rendszer automatikusan felismeri a síremlék pontos adatait, GPS koordinátáit. Így – akár a telefonunk segítségével – könnyedén megtalálhatjuk egy távoli rokonunk síremlékét akár egy számunkra ismeretlen temetőben is.

A Lapidaris a személyes felhasználás mellett kiváló lehetőséget biztosít elhunyt ismert és közismert, történelmi személyek, háborús, hétköznapi hősök emlékének az utókor számára való tovább örökítésére is.

További információk: www.lapidaris.hu