Minden rekordot ő tartott.

Mindnyájan tudjuk, hogy az egészséges, hosszú élet záloga a mozgás, még 60 éves kor felett is. Energikusabbnak és optimistábbnak érezzük magukat, ha rendszeresen testmozgást végzünk, és a komolyabb betegségek kialakulásának kockázatát is csökkentjük. Mindezek ellenére a 65 év felettieknek csak 32 %-a végez rendszeresen valamilyen testmozgást!

Olga Kotelko viszont nem lazsált. A nyugdíjas tanárnő 77 évesen döntötte el, hogy formába hozza magát, és rászokik a rendszeres testmozgásra. 94 éves korára 26 rekordot tartott, így például a 100 méteres futásban, kalapácsvetésben, gerelyhajításban, magasugrásban, és több, mint 600 érmet halmozott fel. Gyakorlatilag minden atlétikai világrekordot ő tartott a korosztályában.

Olga története példaértékű, inspirációt jelent minden nő számára.

Neki sem hullott az ölébe könnyen a siker, megküzdött egy abuzív házassággal, és elvesztett egy gyermeket. Ennek ellenére úgy döntött, hogy egészséges, aktív életet szeretne élni, és tett is azért, hogy így legyen.

Olgáról egy könyv is megjelent, amelynek szerzője 7 éven keresztül követte a nem mindennapi nőt, és figyelte, hogy miként él a világban, hogyan edz, milyen közösségekbe jár, mit eszik, hogy kezeli a stresszhelyzeteket.

Nincs itt semmi meglepő, Olga keményen küzdött, kihasználta a versenyszellemét, sokat dolgozott magán, kitartóan edzett, rengeteg zöldséget evett, optimista maradt, sok barátja volt, szerette a humort és vélhetően jó génekkel volt megáldva.

Olga végül 2014. június 24-én hunyt el, 95 éves korában.