Divat újratöltve.

Julia (@boringbb felhasználónévvel) egész különleges felvételekkel tarol a TikTokon: a nagymamája által több mint 60 évvel ezelőtt készített ruhavázlatokat kelti életre. Már több mint 20 millióan látták a megható képsorokat, ahol a Nagyi nézi azt, hogy egykori elképzelései miként öltenek valóságos formát, ráadásul a szeretett unokája keze nyomán. Julia elsőként egy fekete-kék Moulin Rouge típusú ruhát készített el a régi skiccek alapján, amit aztán több is követett, pedig a lány kezdetben nem hitt abban, hogy ez bárkit is érdekelni fog.

@boringbb grandma design #13! Ill be posting more about this design in the coming days + the rest of my ‘grandma design’ series is in the playlist 💕 #suprise #fashiondesigner #fashiondesign #grandmasoftiktok ♬ original sound – Julia

Julia, aki tartalomkészítő és elkötelezett a divat világa mellett, elmondása szerint a vázlatokból merített inspirációt és elhatározta, hogy maga készít el belőlük néhányat.

YouTube videók segítségével leste el a szabás-varrás fortélyait és a különféle kiegészítőkkel addig játszott, amíg megvalósult az, amit a rajzokon látott.

A nagymamája az 1940-es években azért hagyta abba a divattervező iskolát, hogy támogatni tudja a családját anyagilag. Sajnos az élete később úgy alakult, hogy nem tért vissza a szenvedélyéhez és feladta a karrierálmait.

Julia nem vágyik internetes hírnévre, ami igazán érdekli, az a mamájához történő kapcsolódás a ruhakészítés által.

A projekt nyomán a nagyi és unokája kapcsolata átalakult, szorosabbra fonódott, igazi felnőtt barátság lett belőle. A Mama sokat mesél a divatról, az érdeklődéséről és szívesen osztja meg egykori elképzeléseit, vágyait az unokájával.