A lábak elég nagy terhelésnek van kitéve, ezért az idő előrehaladtával egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy foglalkozzunk velük.

Lábszárgörcsök, visszeresség, seprűvénák, trombózis, csak pár azok közül, amiket jobb megelőzni. Ha ezt a pár dolgot betartjuk, nagyobb eséllyel ússzuk meg ezeket a problémákat. Lássuk, mik ezek:

Elegendő mozgás!

A sok ülés és állás megterheli a vénákat, ezért fontos, hogy rendszeresen sétáljunk, mozogjunk. Aki nem rajong a gyaloglásért, úszással, kerékpározással, lábtornával is segíthet fitten tartani a lábizmait.

Kényelmes lábbeli!

Bár manapság ritkán mászkálunk mezítláb, a kényelmes lábbeli megválasztása nagyon fontos. Ne legyen túl magassarkú (ez a nőknek szól leginkább), de túl lapos sem. Ha szorít, szintén többet árt, mint, hogy csak kényelmetlen.

Lábujjtorna!

Napjában többször is elvégezhető szinte észrevétlenül. Lábujjak felemelnek, majd behajlítanak, felemel, behajlít.  Ezt kiegészítheti egy kis bokakörzés is. Élénkíti az izmokat és fokozza a vérkeringést.

Lábpolcolás!

Akár ülve vagy fekve is érdemes időközönként kicsit felpolcolni a lábakat. Lábtartó, puff, sámli, vagy párna is a segítségünkre lehet ebben.

Lábzuhany!

Hűvös, de nem hideg! vízzel történő lábzuhany erősíti a vénákat és fokozza a vérkeringést. Lábfejtől a comb irányába érdemes csinálni, egy kicsit felfrissíti a lábakat.

Ideális testsúly!

A túlsúly plusz megterhelést jelent a lábaknak, ezért fontos odafigyelni a testsúlyunkra. Nem kell önkínzó fogyókúrákba kezdeni, de a változatos, egészséges, mértékkel fogyasztott ételek és a mozgás maguktól is megteszik a hatásukat.

Elegendő folyadékfogyasztás!

A kellő hidratáltság az egész testünknek nagyon fontos! Figyeljünk oda arra, hogy elegendő vizet, folyadékot fogyasszunk naponta!

Forrás: NetDoktor