Templomok az égben.

A Fanjing-hegység Kína délnyugati részén található. Az önmagában is lenyűgöző, erdős-hegyes vidék legimpozánsabb látnivalója két, sziklatornyok tetejére épült templom.

A természetes kőzetoszlopok csúcsán található buddhista templomok története 500 évvel ezelőttre, a Ming dinasztia korába nyúlik vissza. Rejtély övezi azt, hogy a szerzetesek miként juttatták fel modern eszközök nélkül a hegy tetejére az építkezéshez szükséges anyagokat, de az biztos, hogy az épületegyüttest pontosan az eredetivel megegyező módon állították helyre, mindössze ellenállóbb, erősebb anyagokból.

A komplexum valójában két különálló templomot takar. A két épületet egy kis íves híd köti össze, ami alatt mély szakadék tátong. Az egyik templomot a jelent, a másikat a jövőt megtestesítő istenségnek szentelték.

Ha valaki szeretne az elképesztő helyen fekvő templomokhoz feljutni, akkor több mint 8000 lépcsőfokot kell megmásznia a déli, Buddha templomig. Innen a hídon áthaladva juthat el a Maitreya templomhoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Centar za Kineske Studije FF (@cekis.ff) által megosztott bejegyzés

A Fanjing-hegység egésze a buddhizmus szent helye, amely már az ősi időkben is szentélyeknek adott otthont. Napjainkban a hegységben közel 50 buddhista templomot találunk.

Természetesen a két elképesztő magasságban található templom Kína fő turistacélpontjai közé tartozik. A varázslatos helyről nyíló páratlan kilátásáért minden nap több ezren vállalják a feljutás nehézségeit.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

“БілетівСВІТ” (@biletivsvit) által megosztott bejegyzés