Mintha átokként sújtaná a neves sztárokat ez a szám.

Sokan ennyi idősen vesztették életüket tragikus hirtelenséggel, esetenként tisztázatlan okokból. Gyorsan éltek és fiatalon haltak meg, de nevüket mindenki ismeri. Itt hagytak számunkra valami maradandót, ami által mégis kicsit halhatatlanná váltak. De miért pont 27?

Janis Joplin

A csodálatos hangú énekesnő 1967-ben vált ismertté. Hiába lett a rock&roll és a soul koronázatlan királynője, csúnyának tartotta magát és úgy érezte senki sem szereti igazán. A híressége ellenére a magány emésztette, amit alkoholba és drogba próbált fojtani. 1970. október 4-én hunyt el heroin-túladagolásban.

Jimi Hendrix

A világ egyik legjobb gitárosaként vonult be a rocktörténelembe. Balkezesként, egy áthúrozott jobbkezes gitárral hódította meg a világot, 1969-ben az ő fellépésével zárult a woodstocki fesztivál. Az ismertség, a bulik és az ezzel járó érzelmi és fizikai terhelés őt is az önpusztító életmódba hajszolta. Altatóval és borral próbált úrrá lenni az alváshiányon, mígnem örök álomra szenderült. 1970. szeptember 18-án talált rá az akkori párja. A mai napig kulturális ikonnak számító férfi a saját hányásába fulladt bele.

Jim Morrison

A The Doors nevű zenekar énekese és dalszövegírója szintén legendává vált már élete során. Asztmás betegként sokszor vért köhögött, de ő sem vetette meg a sztárok féktelen életvitelét. 1971. július 3-án találtak rá holtan Párizsban, a fürdőkádjában. A hivatalos magyarázat szerint szívelégtelenségben hunyt el, de mivel boncolás nélkül, gyorsan temették el, így számos elmélet napvilágot látott azóta. Egyesek szerint merénylet végzett vele, míg mások szerint a drogok tehetők felelőssé.

Brian Jones

A Rolling Stones alapítótagja és gitárosa is korán távozott el. Szinte minden hangszeren tudott játszani, stílusos öltözködésével feltűnést keltett. A drogok és a kicsapongás azonban őt is maga alá gyűrték. Balhéi és drogproblémák miatt Keith Richards és Mick Jagger idővel kitették az együttesből. 1969. július 2-án érte a vég a saját úszómedencéjében. Máj- és szívproblémákat találtak nála, halálát balesetnek nyilvánították. Egyes elméletek szerint ez csak az elfedése volt annak, hogy egy építési vállalkozó megölette.

Kurt Cobain

A Nirvana énekese, gitárosa és dalszövegírója volt. Az együttes világraszóló sikere nagy terhet rótt a férfire. Neki köszönhetjük a rock megújulását is, de ez nem mentette meg őt a depressziótól. Sztárként, férjként és apaként halt meg 1994. április 5-én. A hivatalos jelentés szerint fejlövéssel elkövetett öngyilkosság volt az ok, a találgatások azóta is folynak, hogy valóban így történt-e.

Amy Winehouse

A hatszoros Grammy-díjas angol énekesnő és dalszövegíró tehetségével és csodálatos hangjával meghódította a világot. A soul, jazz és rhythm and blues koronázatlan királynője sokáig vezette a slágerlistákat. A hirtelen jött siker és a magánéleti problémái elindították a lejtőn. Botrányai, féktelen tivornyázása és drogproblémái vitték a vesztébe. 2011. július 23-án találták rá otthonában holtan, alkoholmérgezést állapítottak meg okként.

Ők hatan lettek most kiemelve, de számos zenész hunyt el még 27 éves korában. Rengetegen rajongtak értük, imádták őket. Irigyelték a tehetségüket, a sikerüket. Mindenki azt hitte, hogy az életük egy álom, de igazából rémálommá vált, amikor az ismertség rájuk szabadult…

Forrás: wikipedia