A kemény munkát itt sem lehet megúszni.

Sam Elliott a Csillag születik 2018-as filmváltozatában alakította a férfi főszereplő idősebb féltestvérét és egyben menedzserét. A remek színész (aki ezért a szerepért az Oscar-díjra is esélyes volt) több mint három évtizede él együtt a gyönyörű színésznővel, Katharine Ross-szal. Katharine, aki ugyancsak Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, négy rövid házasság után az ötödik férjében találta meg az igazit. A házaspár 34 éve van együtt, ami az álomgyárban igazi ritkaságnak számít.

Elliott (74) tucatnyi nagy filmben szerepelt, többek közt a Nagy Lebowskiban, Ross (79) pedig a Diploma előtt-tel, a Butch Cassidy és a Sundance kölyökkel, valamint A stepfordi feleségekkel írta be magát a filmtörténelembe.

Fotó: historicimages
Fotó: cleoroseelliott

Ross és Elliott 1978-ban Londonban találkoztak egy horrorfilm, az Ördögi hagyaték forgatásán. A vásznon házaspárt alakítottak. Valójában már jóval korábban is volt egy közös munkájuk, Elliott-nak ugyanis akadt egy kis szerepe a Butch Cassidy-ben, azonban mégsem futottak össze a filmben főszerepet játszó Ross-szal, ugyanis nem volt közös jelenetük. A férfi csak a háttérből figyelte a szépséges színésznőt, akihez képest akkor még kevésbé közismert színésznek számított.

Ross és Elliott 1984-ben kötötték össze az életüket, lányuk, Cleo nem sokkal ezután érkezett. Bár azóta számos filmben dolgoztak együtt, legutóbb 2017-ben A hős címet viselőben, mindez saját bevallásuk szerint csak tovább erősítette a kapcsolatukat.

Fotó: The LIFE Picture Collection

„Néha egyszerűbb, mint a való élet” – fogalmazott a színésznő a közös munkáról. „Van egy részünk, egy jelenetünk, amelyben összeadódik a kreativitásunk. Ez nem a mosogatásról szól, vagy arról, hogy betettük-e a szennyest a kosárba.”

Fotó: The Hero

A pár Malibun lakik, ahol azt is át kellett nemrég élniük, hogy az otthonuk kis híján a Kaliforniában tomboló tüzek martaléka lett.

Fotó: The Hero

Elliott annak idején, 1985-ben majdnem elszalasztotta kiugró szerepét a Maszkban, ugyanis épp nászúton voltak az ifjú házasok. A színésznő volt az, aki gondoskodott arról, hogy időben visszaérjenek a meghallgatásra, és mint kiderült, jó döntést hozott.

Fotó: Ron Galella

A férjnek is megvan a maga teóriája arról, hogy miként sikerült ilyen hosszan megőrizni a szerelmet. „Hasonló az érzékenységünk. És együtt is dolgozunk – nem tudunk csak úgy meglógni egymás elől.” – fedte fel a titkot.

Nos, úgy tűnik, hogy legyenek bármilyen híresek, minden házaspár hasonló gondokkal küzd és csak sok-sok munka árán tudja megőrizni a szerelmet.