Aki ad, maga kap.

Ramu Dosapati HR vezetőként dolgozik, de szabadidejében egészen mással foglalkozik. Azon ügyködik, hogy a rászorulókat segítse.

2020-ban a heves áradások és a járvány miatti korlátozások Indiában ahhoz vezettek, hogy sok migráló munkás mindenféle jövedelem és segítség nélkül maradt. Dosapati, aki az egyik érintett régióban, Haidarábádban lakik, a maga eszközeivel próbál a nehézségekben segítő kezet nyújtani. Küldetésének tekinti, hogy támogassa a rászorulókat, eddig már közel 20 millió Ft-ot fordítva erre a célra.

Nem volt ez mindig így, de egy szívszorító eset felnyitotta a férfi szemét. Dosapati egy üzletbe ment, hogy bevásároljon a fia születésnapi vacsorájára. Ott figyelt fel egy nőre, aki rengeteg csirkehúst vásárolt. A férfi nem bírta nem megkérdezni a nőt, hogy miért vesz ekkora mennyiségben húst. Mint kiderült, a nő biztonsági őrként dolgozik egy olyan táborban, ahol migráló munkások élnek, számukra vett ételt, mivel ők nem bírták megfizetni.

Dosapati megkérdezte az asszonyt, hogy mennyi a fizetése és megdöbbent. A nő ugyanis a jövedelme harmadát elköltötte az ajándék ételre. Ekkor fogalmazódott meg a HR vezetőben, hogy neki is hasonlóan kell cselekednie.

Fotó: Ramu Dosapati

Nem sokkal ezután a férfi elkísérte a hölgyet a táborba, ahol mintegy 200 nélkülözőt számolt össze. Ez adta számára a végső lökést, hogy telepítsen és üzemeltessen egy rizsautomatát, amelyből bármikor rizshez és más alapvető dolgokhoz juthatnak a rászorulók.

Áprilisban felállításra került a rizsautomata, amelyet most már nem egyedül, hanem külső források segítségével üzemeltet az elszánt férfi. Küldetésének tekinti, hogy segítsen azoknak, akiknek a túlélés minden nap kihívást jelent.

Kiemelt kép: Ramu Dosapati