A legfinomabb meglepetés.

Unokák, gyerekek, menyek, vejek, rokonok, barátok… Vége-hossza nincs azoknak, akiket szeretnénk karácsonykor valami aprósággal meglepni. Ha hasznos dolgot adnánk, adjunk ehető (vagy iható) ajándékot – annak mindenki örül. Ráadásul két kezünk munkáját dicséri: szívünk-lelkünk benne lesz!

Mutatunk pár biztos befutót!

1. Unokáknak, rokon gyerekeknek: házi rágcsa – csomagoljuk karácsonyi papírba a finomságokat, popcorn, pirított dió, vanília, házi gumicukor is mehet bele. Biztosan el fog fogyni!

Fotó: www.idigpinterest.com

2. Lányunknak, menyünknek, szomszédasszonyunknak: válogassunk össze szezonális fűszereket. Egy kis, feldíszített üvegbe kerülhetnek mézeskalács fűszerek, de akár steakfűszerek is.

Fotó: KEEPER OF THE HOME

3. Bárkinek, aki édesszájú: édes karácsonyi gömb. Az átlátszó dísz belsejébe ezúttal kerülhet bonbon, gumicukor, vagy forrócsoki alapanyag is!

Fotó: LE CREME DE LA CRUMB

4. Fiúnknak, vejünknek, férjünknek: egy rekesz rénszarvas. A sörrajongók tökéletes ajándéka, de borosüvegekkel is elkészíthető.

Fotó: SUGAR BEE CRAFTS

5. Mindenkinek (netán magunknak?): egy bögre különleges forrócsoki. Díszítsük ki a fehér bögrét (akár speciális filccel, festékkel, de köthetünk neki ruhácskát is), és tegyünk bele egy adag forrócsokit. A mókás felirat hab a tortán!

Fotó: YELLOW BLISS ROAD

6. Aki kapja, marja: mókás befőttesüveg. A legegyszerűbb ötlet, ha a befőttesüveget színes finomságokkal töltjük meg, és úgy díszítjük, hogy zöld karácsonyi manót vagy piros télapót formázzon.

Fotó: YELLOW BLISS ROAD

7. Sütni-főzni szerető rokonainak: fűszernövény a konyhaablakba. Egy hobbiszakács mindig örül a friss kakukkfűnek, rozmaringnak, bazsalikomnak!

Fotó: A NIGHT OWL BLOG