Emberségből jeles.

Csőstül érkeznek a negatív hírek minden nap: elhunytak száma, újabb fertőzött területek, lehangoló képek, aggasztó előrejelzések. Ebben az időszakban is szükségünk van arra, hogy észrevegyük a jót, a pozitív apróságokat, ha szeretnénk jó mentális kondícióban túl lenni a pandémián.

Szerencsére azért jó hírekből, lélekmelengető pillanatokból is akad.

Egy elsős amerikai kisfiúról érkezett a mai nap legmeghatóbb története. A Marylandben élő 7 éves Cavanaugh Bell minden megtakarított pénzét arra fordítja, hogy idős embereknek segítsen a világjárvány idején.

A kisfiú 600 dollárt gyűjtött eddig össze karácsonyi és szülinapi ajándékokból. Most ebből a zsebpénzből ’gondoskodó csomagot’ állít össze nélkülöző, nehéz helyzetben lévő szeniorok részére. Ez a szeretet, törődés pedig kimondhatatlanul sokat ad a nehéz helyzetben lévő időseknek.

65 ilyen pakk készült, amihez 31 melegétel-csomag is érkezett egy helyi étteremtől. Cavanaugh ezeket olyan idősekhez juttatta el, akinek nem telik az alapvető árucikkekre. A fiúnak támogatói is akadnak, akik adományokkal segítik a non-profit szervezetét. Miután a 7 éves Bell bevásárolt, egy felvételen megmutatta, hogy mi mindent vett az idősek részére, ez pedig többeket sarkallt az adakozásra.

Fotó: Llacey Simmons

Március 19-én pedig újabb jótettel bővült Cavanaugh listája, amikor 90 nélkülöző tanulónak szállított ételt. A fiú már korábban is törődött az iskolásokkal, kezdetben még azzal a céllal, hogy megszüntesse a piszkálódást, bántalmazást a gyerekek között. A jó cselekedetek tehát hozzátartoznak a mindennapjaihoz, de most, a koronavírus-járvány miatt másfelé tolódott ezek fókusza.

Cavanaugh még csak 5 éves volt, amikor maga is átélte, hogy amilyen az, ha állandó piszkálódás, csúfolódás miatt öngyilkossági gondolatai támadnak. Őt azonban ez nem törte össze, hanem éppen ellenkezőleg: arra ösztönözte, hogy fellépjen a bántalmazás ellen és tegyen az emberekért. Édesanyja pedig bátorította, hogy a tapasztalatait felhasználva a szeretet értékét közvetítse.

Csak így tovább, Cavanaugh!

Kiemelt kép: Llacey Simmons