Hányszor mondtad magadnak, hogy “túl késő”, “már öreg vagyok hozzá”?

A tanulás egy életen át tartó folyamat, igazából sosem késő megtanulni valamit, vagy belevágni valamibe. Erre remek példa Genevieve Johnson, aki leküzdve félelmeit és az előítéleteket, 94 évesen tanulta meg azt, amiről úgy érezte, korábban kimaradt az életéből.

16 évesen a gazdasági válság idején ott kellett hagynia az iskolát, hogy segítsen a családjának fennmaradni. Egy malomban dolgozott, majd később férjhez ment, gyerekei születtek, majd elvált, aztán újraházasodott. Élte a hétköznapjait, és talán ő is úgy gondolta, hogy “túl késő”. Aztán 2014-ben, amikor Genevieve már 94 éves volt, egyetlen kérdést kapott egy idősek életminőségét javító szervezet képviselőjétől, ami teljesen megváltoztatta az életét:

“Mi az, amit másképpen csinálna az életében, ha visszamehetne az időben?”

Azonnal rávágta, hogy “befejezném a középiskolát.”

Némi szervezkedés után kapott is egy lehetőséget, újra visszaülhetett az iskolapadba. Az idős hölgy és a diákok számára is élményt nyújtott a közös tanulás. Amiről a gyerekek csak könyvekben olvastak, Genevieve át is élte személyesen. Végül sikeres vizsgát tett, így az érettségijével a kezében nem kellett többé sajnálnia az elmulasztott lehetőségeket. Ezután még a jogosítványát is megújíttatta további 5 évre.

Szóval, amikor legközelebb arra gondolnál, hogy már túl késő, jusson eszedbe, hogy sosem az!

Forrás: boston.cbslocal.com
Kép: bostonglobe.com