Mozgás, tánc, zöldek a tányéron.

Daisy 103, Irene 101, míg Phyllis 103 éves: a 3 matróna Nagy-Britanniában él. Állításuk szerint még mindig nagyon sokat nevetnek és a maga teljességében élvezik az életüket minden nap. Mi lehet a titkuk? Hiszen nekik sem volt könnyű életük, mindhármuknak megvoltak a nehézségeik, diadalaik, túlélték a világháborút és a veszteségeiket.

A matrónák most ugyanabban az idősek otthonában laknak. Alapvető tanácsuk, hogy maradjunk aktívak és vidámak, értékeljük a családunkat, a friss levegőt és a természetet.

Daisy Taylor ebben a hónapban lesz 104 éves.

Saját bevallása szerint neki az őt körülvevő, nagy családja ad energiát, mindig nagy izgalommal várja a találkozásokat. Nem szeret üldögélni, ha csak teheti, mozgásban van. A fotelben ücsörgés nem az ő világa, de sajnos ebben a korban már egyre többször kényszerül rá. Két lánya és egy fia van, 10 unokával és 23 dédunokával büszkélkedhet. Férje, akivel 39 évet töltött szeretetben, 60 évesen elhunyt, de Daisy huncutul bevallja, hogy van egy ’fiúja’, aki egy másik otthonban él és még csak 96 éves.

Irene Rankin mindig imádott a szabadban lenni és úgy véli, hogy vele nem nehéz kijönni.

Szeret a levegőn, a természetben, a tengerparton időzni, kirándulni, sétálni. Valamikor kárpitos gépekkel dolgozott (ugyanabban a munkában, mint Daisy), most nagyon szeret a hobbijaival foglalatoskodni. Az iskolai úszócsapat kapitányaként mindig is rajongott az úszásért, búvárkodásért, de a főzés és a kertészkedés is a szenvedélye. A legnagyobb szerelme azonban a zene, még most is gyakran táncra perdül és rajong Doris Day-ért. Szívesen énekel, a muzsika szép emlékeket ébreszt benne.

Phyllis Cottrell a kötésért rajong és még mindig többeket tanít kötögetni, hiába múlt már 103.

Pihenni ő sem tud, a semmittevés nem az ő asztala, mindig is aktív volt. 2 gyermeke született, az első férjével 18 évesen ismerkedett meg, de sajnos a férfi a háborúban nem sokkal ezután elhunyt. Az asszony egyedül nevelte a lányát 4 évig, amikor találkozott Charles-szal, akivel 73 évet töltött boldog házasságban. Phyllis számtalan területen dolgozott, mosodát vezetett, volt üzletkötő is, csak 80 évesen vonult vissza. A 3 unokás nagyi szerint az egészséges életmód és táplálkozás nagyon fontos, a zöldeket is mindig meg kell enni és télen melegen kell öltözni. Phyllis szerint a kedves, optimista hozzáállás a nyerő, a pozitív attitűd a kulcs az élethez.

Kiemelt kép: SWNS