150 éves matuzsálem.

Japánban, az Ashikaga Virágparkban áll egy fa, amit nem véletlenül tartanak a világon a legszebbnek. A becslések szerint kb. 150 éves matuzsálem hihetetlen látványt nyújt, amikor teljes virágpompába borul.

A függőlegesen csüngő virágok szinte a földet súrolják és gyönyörű, festői rózsaszínes-lilás felhőt képeznek a gyep felett.

https://www.instagram.com/p/B_9E42ABaEe/?utm_source=ig_embed

A híres lilaakác ma már igényli az ember segítségét is. A kora és a virágok szédületes bősége miatt a fát alá kellett támasztani: a lehajló ágakat egész rácsrendszer támogatja. A virágernyő mesébe illő hangulatot áraszt, ezért nem meglepő, hogy nagyon kedvelt fotótéma, a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy láthassák és lencsevégre kaphassák. Este különleges világítást kap a fa, ami tovább fokozza az álomba illő látványt.

大藤(big wisteria)09

Giant wisteria 01

Giant Wisteria / 大藤棚

View this post on Instagram

【臨時休園中】 本日の園内は本当に「美しい」の一言でした。 大藤や八重黒龍藤が満開となり、最高の瞬間を迎えております。 最高の瞬間は数日程度。 私たちスタッフは365日のうち360日をこの瞬間のために頑張って参りました。 来年は多くのお客様に見て頂けることを、今はただ願うばかりです。 事態の沈静化、皆様のご安全を心よりお祈りいたします。 【temporary closed】 From April 13, the park will be temporarily closed. It is a state in the garden today. We sincerely hope that this will calm down and that you will be safe. #あしかがフラワーパーク #あしフラ #はなまっぷ #はな #花 #花部 #花が好き #花が好きな人と繋がりたい #花のある暮らし #花のある風景 #世界の夢の旅行先 #世界の夢の旅行先10カ所 #栃木の魅力を伝え隊 #素通り禁止足利 #ashikagaflowerpark #ashikaga_flower_park #ashikaga #tochigi #japan #flower #flowers #flowerstagram #flowerstagramer #mytochigi #visitjapan #discoverjapan #tlを花でいっぱいにしよう #私たちに今できること #うす紅藤 #藤の花

A post shared by あしかがフラワーパーク (@ashikaga_flower_park) on

Ashikaga Flower Park 2011

Amennyiben szeretnénk élőben is látni a fát, a legjobb április és május közepe között felkeresni (amikor nincs világjárvány, természetesen). Az Ashikaga Virágpark honlapján naprakész információkat is kaphatunk.